Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc: Respectand legislatia, respectati consumatorul

Luni, 15 Martie 2010, ora 10:21
1152 citiri
Emil Boc: Respectand legislatia, respectati consumatorul
Foto: Gov.ro

Luni, 15 martie, de Ziua Mondiala a Consumatorului, premierul Emil Boc a facut un apel catre comercianti sa respecte legislatia in vigoare, pentru a proteja sanatatea consumatorului.

"A fi un stat european civilizat nu se reduce doar la a masura valori ale unor parametri macroeconomici, oricat de importanti ar fi acestia. Pentru cetateanul roman, a trai intr-un stat modern inseamna si siguranta ca marfurile pe care le cumpara, mai scumpe sau mai ieftine, au preturi corecte si sunt ceea ce se prezinta a fi", a declarat Emil Boc, potrivit unui comuniat remis Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Premierul a transmis un mesaj si consumatorilor, prin care le-a amintit ca au dreptul de a se adresa institutiilor statului de cate ori considera ca este necesar.

"Am convingerea ca toate persoanele care cumpara un produs sau un serviciu trebuie sa fie informate corect, pentru a alege in cunostinta de cauza, sa isi cunoasca si sa-si apere drepturile. Ii indemn pe consumatori sa se adreseze fara rezerve institutiilor competente ori de cate ori considera ca sunt indreptatiti", a declarat Boc.

Premierul a adaugat ca Guvernul sustine in continuare activitatea de protectie a consumatorului.

"Adresez, in egala masura, un apel catre toti operatorii economici, indiferent de domeniul in care acestia isi desfasoara activitatea. Respectand si aplicand legislatia in privinta calitatii si securitatii produselor, respectati atat consumatorul, cat si activitatea pe care o desfasurati", a declarat Boc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boc Ziua Consumatorului, #legislatie protectia consumatorului, #ziua mondiala consumator , #premier
Comentarii
Poza Orlanda
Orlanda
rank 3
15 Martie Ziua Mondiala a Consumatorului, oficial vorbind, insa respectul fata de consumator ar trebui resimtit in fiecare zi!
Poza str82vote
str82vote
rank 2
Felicitari dl Boc, care pe langa problemele politice cotidiene isi mai face loc in agenda sa si pentru a sesiza niste aspecte de ordine sociala!