Emil Boc: Romania trebuie sa devina un stat "suplu" si eficient

Marti, 16 Februarie 2010, ora 17:15
977 citiri
Emil Boc: Romania trebuie sa devina un stat "suplu" si eficient
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc sustine ca noua lege a pensiilor este una necesara, caci va contribui la modernizarea statului, care trebuie sa devina "suplu si eficient".

"Daca stam in aceeasi stare de apa calduta este foarte simplu. Pentru mine ar fi simplu sa ma duc la slujba si sa nu fac nimic si sa ma gandesc cum sa dam niste bani in plus fara sa avem acoperire reala. Trebuie sa facem mai mult ce trebuie si mai putin ce ne place.

Si Franta reanalizeaza sistemul de pensii. Noi trebuie sa ne gadim la sanatatea sistemului de pensii. De la sporuri si bonusuri, pana la un sistem care sa aduca un echilibru, toate sunt un pas important", a declarat Emil Boc, marti, in cadrul unei dezbateri a Institutului de Studii Populare.

Prim-ministrul considera ca Romania trebuie sa devina un stat care sa aiba legi ce trebuie sa vina in folosul tuturor cetatenilor.

"Ce eficienta va avea un cetatean in modernizarea statului daca aceste masuri nu vor fi continuate? Un stat este mai eficient cu cat este mai suplu si ia mai putini bani de la cetateni. Cu cat este mai mare, mai umflat, cu atat este mai ineficient.

Aplicam standarde de cost pentru a face un stat suplu si eficient care sa ne zica de cati functionari avem nevoie. Sa eliminam demagogia si populismul din campania electorala! Am propus legi si ne-am dat seama ca nu au eficienta", a continuat Boc.

Desi este constient ca atat legea de salarizare unitara cat si legea pensiilor sunt masuri aspre, Emil Boc considera ca acestea sunt necesare.

"Sunt masuri aspre dar legale, care duc tara pe directia buna. Nu sunt adeptul unui capitalism fara limite, caci duce la inechitati. In 2009 am fost nevoiti sa evitam, prin masurile luate, derapajele economice.

Din punct de vedere macroeconomic am reusit, ne-am incadrat in tintele de deficit, rata somajului este cu 2% sub media europeana, cursul euro-leu a fost in anumite marje. Se putea si mai bine, dar trebuie sa vedem conditiile in care ne aflam", a conchis Emil Boc.

Premierul Emil Boc a fost invitat, marti, de Institutul de Studii Populare (ISP) si Fundatia Hanns Seidel, la Hotelul Hilton, pentru a vorbi pe tema "Sinteza valorilor si principiilor dreptei".

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Emil Boc, #legea pensiilor, #stat suplu eficient , #premier