Editorial: J.R. Boc

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 13:07
3069 citiri
Editorial: J.R. Boc

Romania nu este in stare sa-i bage la puscarie pe cei care au jefuit-o 20 de ani si continua dupa acelasi model, dar ce spun eu vorba mare, nu se pricepe nici sa-i scoata de pe piata pe contrabandistii de tigari, si-i va birui pe avocatii OMV-Petrom demonstrand ca dosesc profitul ilegal in paradisuri fiscale, executand evaziune din trupul secatuit al tarii.

Si cu astea spuse, Emil Boc si-a imaginat ca am cazut cu tot cu scaun, nevenindu-ne sa credem unde zacea palosul secular al poporului refugiat in munti. Exista, fireste, si imbecili, ca daca n-ar fi, nu li s-ar fi adresat premierul. Domnul Boc cunoaste mai bine decat Legea fundamentala faptul ca nu are nicio parghie pentru a forta companiile petroliere sa tunda pretul carburantilor. Dar nu-i bai, a inclus litrul de benzina in categoria "pusca si cureaua lata".

Si ca sa fie clar, a felicitat ANAF pentru ca a descoperit, fara investigatii prin insule, ca pretul la pompa a crescut nejustificat. Confirmand astfel ce stia tot romanul care s-a informat in aceasta perioada si a descoperit o stire furnizata chiar de grupul petrolier, potrivit careia in primul semestru al lui 2010, profitul net al companiei a crescut de 4,6 ori fata de perioada similara a anului precedent. Cu acciza crescuta cu numai 3 procente in 2011 si pretul barilului de petrol sub maximul istoric din vara lui 2008, lucrurile erau clare, e bine ca s-a documentat si Fiscul.

Ceea ce reprezinta o necunoscuta, adica posibilitatea existentei unei practici de cartel, informatie pe care romanii si-au dori-o confirmata, nu se afla printre capacitatile de investigare, de vreme ce Consiliul Concurentei nu este decat o alta oficina de partid fara nicio treaba cu obiectul sau de activitate.

Cu ceva s-a ales insa premierul. Cu imbatarea celor care mai au convingerea ca aceasta putere se culca neaptea cu gandul la norod si se trezeste tot cu dansul acolo. Fireste ca Boc ar dori sa-si lege numele de o victorie impotriva petrolistilor, cu toate ca sansele par nule, dar nimic nu-i imposibil.

Tremurandu-le genunchii de teama investigatiilor, acestia s-au putea prezenta in audienta si, dupa cateva schimburi de impresii, sa iasa din cabinet anuntand ca cedeaza.

Asta la vedere. Ca in realitate, mai stii daca petrolistii nu au pus cumva ochii pe niste gaze, niste masline, niste atentii si joaca tare? Ca atunci, pretul carburantilor a crescut justificat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pret benzina Emil Boc, #ANAF ancheta pret benzina , #premier