La ce serveste sacrificiul lui Boc? (Opinii)

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 09:09
3199 citiri
La ce serveste sacrificiul lui Boc? (Opinii)

PD-L face un joc periculos pentru viitorul partidului sau. O admite insusi premierul, care nu scapa nicio ocazie sa afirme ca intre destinul tarii si al democrat-liberalilor, il alege pe primul. Prin urmare sacrifica sansele PD-L in numele restabilirii echilibrului bugetar, al reformei unor sisteme care au asteptat dreapta randuiala timp de 20 de ani si al iesirii din criza.

Sunt de acord cu necesitatea acestora, dar nu-l pot crede pana la capat. Si asta deoarece a alocat bani de drumuri, canalizari, scoli si biserici cu predilectie primariilor pedeliste - dezechilibrul este evident pentru oricine citeste Hotararile sale de Guvern, nu ma raportez la infierarile partidelor din Opozitie, care au in obiectul de activitate sa critice Puterea, nu s-o laude. In plus, proiecte mari de investitii au ajuns la firme conduse de apropiati ai PD-L - acuma, sa nu fiu ipocrit, acesta-i obiceiul pamantului de fiecare data cand se schimba culoarea politica a Guvernului.

Daca n-ar exista aceste mici amanunte, as baga mana in foc ca revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinaintea lui iulie 2010 este o masura reparatorie decisa exclusiv pe calcule bugetare. Dar sunt convins ca ratiunea calendarului este electorala. Ca in pilda cu evreul care se plange lui Dumnezeu ca are un spatiu locativ prea mic, iar Cel de Sus il pune sa vare in casa, pe rand, porcul, gainile si vitele, si apoi sa le scoata, ca sa constate cat de respirabil devine aerul.

Asa si cu bugetarii. In 2012 le va reveni inima la loc, dar tocmai de asta spun eu ca PD-L face un joc periculos. Cine se bazeaza pe bucuria dascalilor, medicilor, functionarilor publici din momentul repararii buzunarului risca enorm.

Romanii au traversat cea mai neagra perioada de dupa revolutie, impactul crizei economice a fost naucitor - eu nu pun situatia sociala pe seama incapacitatii guvernantilor, deoarece caderea pietelor, si automat restrangerea productiei si somajul sau reducerea salariilor din sectorul privat nu este o consecinta a imbecilitatii lui Boc. Ii pot reprosa insa lipsa de viziune care a dus in cele din urma la cresterea TVA si reducerea consumului, neluarea de masuri de natura sa stimuleze mediul de afaceri.

Oamenii nu vor uita acesti trei ani cumpliti pana in momentul alegerilor, amintirea raului este intotdeauna mai pregnanta decat un firisor de speranta, mai ales la un popor atat de incercat. De asta, teza cu recapitalizarea increderii in Guvern nu este o nerozie, oricat de crud ar fi sa-l sacrifici pe Boc deoarece si-a asumat toate injuraturile iscate de necesitatea masurilor de austerite.

De asta, eu spun ca mai trebuie ceva de natura sa ameteasca sentimentele romanilor, si cred ca un capitol important va fi reforma parlamentara. M-as duce cu gandul la desele asumari de raspundere, care n-au fost mereu rodul unor urgente de reglementare (Codul Muncii, Codul Dialogului Social, de pilda). Sefii PD-L vor putea veni in fata natiunii sa afirme ca iata, s-au luat masuri revolutionare fara contributia alesilor, prin urmare ce sa ne mai incurcam cu ei? Mai ales ca romanii s-au exprimat la referendum pentru tunderea lor, deci ar reprezenta o promisiune onorata. Suna aiuritor? Stati sa vedeti!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Emil Boc alegeri PDL, #Boc Blaga alegeri PDL, #Boc Blaga campanie PDL , #premier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
asta-i zero ! mie imi place aia cu "asumarea raspunderii" ! si totusi imi este foarte frica in continuare de PSD si PNL ! daca pun aia mana pe Romania , o sa va rugati noaptea sa vina Boc sa va taie din salarii si din pensii ! pariu pe ce vreti voi !
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Daca macau si ei, numai salam cu soia, tacamuri si mergeau cu bicicleta ii mai credeam.