Mesajul lui Boc de Ziua Unirii Principatelor: Sa dovedim unitate

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 10:23
3157 citiri
Mesajul lui Boc de Ziua Unirii Principatelor: Sa dovedim unitate

Premierul Emil Boc a trimis un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane din 1859, facand un apel la unitate in jurul idealurilor nationale.

"Marcam astazi 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, etapa cruciala pentru evolutia Romaniei moderne si, totodata, un bun prilej sa reflectam asupra unor valori fundamentale.

Acum, la fel ca in urma cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apara interesele Romaniei. Noi, romanii, am fost uniti in jurul idealurilor nationale si in jurul interesului tarii in toate momentele de cotitura ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeste perenitatea si actualitatea acestei valori.

Unirea Principatelor Romane a fost expresia intelepciunii politice a vremii de a promova, in ciuda constrangerilor istorice, o viziune coerenta pentru modernizarea Romaniei. Este o pilda pe care noi, oamenii politici, trebuie sa o avem in vedere mai ales in aceasta conjunctura sociala si economica", a transmis Emil Boc intr-un comunicat remis Ziare.com.

Premierul a reluat ideea expusa in Parlament pe 23 ianuarie, aceea a inlocuirii confruntarii cu competitia in interiorul clasei politice.

"Marile momente istorice ale Romaniei obliga, inca o data, intreaga clasa politica sa dovedeasca unitate, responsabilitate si curaj, asemenea inaintasilor. Este datoria oamenilor politici sa dea dovada de maturitate, intelepciune si sa promoveze proiecte care sa construiasca, in continuare, Romania ca un stat european modern, in beneficiul romanilor.

Este timpul sa inlocuim confruntarea cu competitia si, impreuna, sa reflectam in interesul romanilor din tara si din afara granitelor.

La multi ani, Romania!", mai transmite Boc.

Ziua de 24 ianuarie 1859 este ziua "Unirii Mici", comemorand momentul in care Alexandru Ioan Cuza, ales domn al Moldovei, a fost ales si in fruntea Tarii Romanesti, marcand inceputul statului national roman modern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc Unirea Principatelor, #Boc mesaj Unirea Mica , #premier