Mircea Cosea, noul sef al Institutului National de Administratie

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 14:32
733 citiri

Premierul Emil Boc a anuntat luni, la Pitesti, ca Mircea Cosea a fost numit la conducerea Institutului National de Administratie din cadrul Ministerului de Interne.

"Este adevarat, domnul Mircea Cosea va fi presedintele Institutului National de Administratie, potrivit protocolului de guvernare si de asumare a responsabilitatilor dintre PSD si PD-L", a spus Boc.

Intrebat de jurnalisti daca Mircea Cosea nu era suspectat ca ar fi colaborat cu Securitatea, premierul a precizat ca s-a demonstrat ca nu este asa.

"Mircea Cosea, din cate am aflat si mi-a zis si el, are o sentinta definitiva prin care s-a constatat ca nu are niciun fel de colaborare cu Securitatea", a mai spus Boc.

El a mai subliniat ca nu au existat niciodata negocieri in cazul posturilor de conducere din structurile militare si ca nici nu se va intampla asa ceva deoarece "politicul nu are ce cauta" in aceste chestiuni.

"Nu se negociaza posturile din structurile militare. Sunt institutii fundamentale ale statului roman in care politicul nu are ce cauta. Eu nu am participat si nu voi participa la niciun fel de negocieri", a spus primul ministru.

Mircea Cosea a plecat, la inceputul lui 2007, din PNL. In momentul plecarii din formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu, Cosea spunea ca PLD nu reprezinta nicio "atractie", intrucat nu il considera o alternativa la miscarea liberala din Romania. La inceputul lui 2008, Mircea Cosea isi anunta, din Parlamentul Romaniei, inscrierea in PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat. ”Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Vă mulţumesc...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#mircea cosea, #sef INA, #colaborare securitate, #Emil Boc , #premier