Patronatele cer majorarea plafonului pentru Prima Casa la un miliard euro

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 18:11
885 citiri
Patronatele cer majorarea plafonului pentru Prima Casa la un miliard euro
Foto: Arhiva

Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONPIROM) si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) ii cer premierului Emil Boc majorare plafonului de garantare pentru programul "Prima Casa" de la 700 milioane de euro la un miliard euro.

"Consideram intr-adevar ca fiind necesara majorarea plafoanelor de garantare pentru extinderea eligibilitatii potentialilor clienti si apreciem ca rezonabile valorile avansate.

Va solicitam sa analizati posibilitatea majorarii plafonului de garantare avansat de la 700 milioane euro la un miliard euro. Va solicitam ca, inainte de aprobarea in sedinta de Guvern a proiectului, sa avem posibilitatea consultarii acestuia, fapt care nu a fost posibil pana in prezent", se arata intr-o scrisoare ARACO si CONPIROM, trimisa premierului.

Patronatelor cer stabilirea unor conditii predefinite de eficienta energetica a cladirilor si considera necesara sustinerea programelor de construire a locuintelor sociale printr-un alt proiect guvernamental decat "Prima Casa", cu implicarea Ministerului Dezvoltarii si Turismului.

Locuintele ANL ar putea fi cumparate prin programul "Prima casa"

"Va reamintim, de asemenea, ca in cadrul ultimei intalniri cu patronatele si sindicatele ati fost de acord cu relansarea Programului Prima Casa in vederea sprijinirii constructiei de la zero a locuintelor. Prin relansarea programului pe acest principiu, ar fi angrenati peste 200.000 de oameni din domeniul constructiilor si sectoarelor anexe (proiectare, producatorii de balast, BCA, vopseluri, usi etc.).

Dimpotriva, in cazul in care Prima Casa permite din nou achizitionarea de locuinte deja construite, programul ii salveaza pe developerii si pe intermediarii din domeniul imobiliar, multi din afara tarii si care isi repatriaza profitul fara nici un avantaj pentru Romania, in timp ce aproximativ 80.000 de muncitori din constructii si domeniile conexe ar putea ajunge someri", se mai arata in scrisoarea deschisa.

Prima Casa ofera un plafon mai mare celor care se asociaza

Cererea vine dupa ce ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat ca programul va avea alocat in 2010 un plafon total de garantare de 700 milioane de euro, in conditiile in care anul trecut plafonul a fost de un miliard de euro.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#plafon Prima casa, #majorare plafon Prima Casa, #cerere patronate Prima Casa , #premier