Premierul Emil Boc, dispus la noi discutii cu sindicatele

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 21:13
1197 citiri
Premierul Emil Boc, dispus la noi discutii cu sindicatele
Foto: 1235.ro

Premierul Emil Boc a apreciat modul democratic in care s-a desfasurat protestul de marti, al sindicalistilor BNS, aratand disponibilitatea permanenta a Guvernului pentru dialog.

Seful Executivului le-a transmis sindicalistilor ca cele doua legi ale salarizarii, legea cadru si legea salarizarii pentru anul 2011, vor fi finalizate in perioada urmatoare, momentan Ministerul Muncii, impreuna cu partenerii sociali, analizand toate scenariile de lucru, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit sursei citate, premierul considera ca scenariile luate in discutie in acest moment tin cont de urmatorii parametri: 1.290.000 de bugetari si 39 de miliarde de lei disponibili pentru salarizarea acestora, in limitele deficitului bugetar de 4,4 % convenit cu Fondul Monetar International pentru anul 2011.

"Speram sa ajungem la o formula care sa respecte exigentele tuturor, trebuie sa pastram echilibrul intre sustinerea procesului de dezvoltare a tarii si costurile sociale suportabile in perioada de criza. Guvernul va reorienta cheltuirea banilor cu prioritate catre investitii, locuri de munca si dezvoltare", a afirmat primul-ministru, citat in comunicat.

Potrivit acestuia, modalitatea de promovare a legilor salarizarii va fi decisa in Coalitia de guvernare.

In comunicat se mai arata ca reprezentantii Blocului National Sindical i-au transmis premierului revendicarile protestatarilor si au apreciat eforturile depuse de Jandarmeria Romana, pentru buna desfasurare a manifestarilor.

De asemenea, sindicalistii i-au cerut primului-ministru Emil Boc valorificarea tuturor oportunitatilor de finantare disponibile in sistemul bugetar, in vederea reechilibrarii deficitului bugetar.

O importanta deosebita a fost acordata resurselor disponibile in sectorul energetic. In acest context, premierul Emil Boc a dispus organizarea unei intalniri intre reprezentantii sindicatelor si reprezentantii Guvernului cu responsabilitati in domeniul energiei, pentru saptamana viitoare.

De asemenea, reprezentantul Agrostar a prezentat revendicarile domeniului agricol, prezentand unele oportunitati de colectare de fonduri in acest sector, astfel incat subventiile acordate de Guvern sa isi dovedeasca eficienta.

Premierul a decis organizarea unei intalniri, la inceputul lunii octombrie, intre reprezentantii sindicatelor si reprezentantii Guvernului cu responsabilitati in domeniul agricol pentru detalierea problemelor ridicate si a solutiilor propuse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#premier Emil Boc, #discutii FMI , #premier
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Boc dispus sa discute discutii
Poza dana.grecu
dana.grecu
rank 5
Boc este un om de dialog si stie ce inseamna politica moderna europeana, bazata pe dialog si nu pe santaj sau tehnica pumnului in gura practicata de Nastase in vremea lui