Printul Charles i-a povestit lui Boc ca face lobby pentru turismul romanesc

Joi, 21 Mai 2009, ora 21:46
1175 citiri
Printul Charles i-a povestit lui Boc ca face lobby pentru turismul romanesc
Foto: guv.ro

Printul Charles, aflat intr-o vizita privata in Romania, i-a povestit, joi, premierului Emil Boc, ca face lobby pentru promovarea Romaniei, ca obiectiv turistic, in Regatul Unit al Marii Britanii.

De asemenea, Printul de Wales si-a exprimat disponibilitatea de a oferi Romaniei expertiza in infiintarea unor parcuri naturale, dupa modelul celor din Marea Britanie.

"Romania are un potential deosebit in domeniul agricol, indeosebi in ceea ce priveste produsele bio, iar ambitia noastra este sa devenim un important competitor pe piata agricola.

Suntem constienti ca agricultura este o componenta importanta in dezvoltarea Romaniei si cred in capacitatea tarii noastre de a deveni din importator, in exportator de produse agricole", a subliniat Emil Boc, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului remis, joi, Ziare.com.

Boc a apreciat proiectele in care Alteta Sa Regala Charles este implicat in Romania, in domenii precum dezvoltarea durabila, protectia mediului, agricultura ecologica, turismul rural, conservarea patrimoniului cultural al satelor romanesti, asistenta sociala pentru copiii orfani.

Seful Executivului i-a multumit Printului de Wales pentru implicarea activa in aceste actiuni si a asigurat de intreg sprijinul Guvernului. In acest sens, primul-ministru a mentionat ca pentru sprijinirea Proiectului Carpati, lansat de Alteta Sa Regala Charles, Guvernul a infiintat un Secretariat pentru Dezvoltare Durabila.

De asemenea, Boc i-a acordat functia onorifica de Inalt Reprezentant pentru Dezvoltare Durabila domnului Jeremy Staniforth, consilier pentru Romania al Altetei Sale Regale Charles.

Printul de Wales si-a exprimat speranta ca exemplul actiunilor incluse in Proiectul Carpati va incuraja si alte zone ale tarii sa se implice in proiecte similare de dezvoltare durabila, cu sprijinul autoritatilor locale care cunosc cel mai bine specificul zonei.

In acest sens, primul ministru a subliniat ca descentralizarea promovata de Executiv ca proces prioritar va veni in intampinarea proiectelor de acest gen. Problemele cu care se confrunta comunitatile locale din zonele incluse in acest proiect trebuie abordate la nivel global, intr-o maniera flexibila, pentru o dezvoltare durabila, a adaugat premierul Emil Boc.

Primul-ministru Emil Boc a avut, joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, mostenitorul coroanei britanice.

A.T.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Boc printul Charles, #Charles Romania lobby, #turism romanesc Anglia , #premier