Revista presei: Boc se pregateste pentru 2012 ca Nastase pentru 2004

Joi, 28 Iulie 2011, ora 09:33
1608 citiri
Revista presei: Boc se pregateste pentru 2012 ca Nastase pentru 2004

Guvernul Boc a aprobat proiectul "Cosul de solidaritate" propus de UNPR, care permite pensionarilor sa cumpere produse de baza mai ieftin, semn ca premierul se pregateste de alegeri, scrie presa de miercuri.

Programul ar urma sa fie coordonat de prefectii din judete, care astfel intra in competitie directa pentru voturi cu primarii, deoarece acestia se ocupa si de magazinele de tip economat, arata "Romania libera".

Programul ar urma insa sa fie un inlocuitor pentru programul PEAD, care nu va mai fi implementat in 2012, sustin surse guvernamentale citate de Evenimentul Zilei. In 2012, pensionarii si somerii nu vor mai primi faina si zahar de la Uniunea Europeana, conform Guvernului.

Guvernul nu este preocupat insa doar de anul electoral 2012, ci si de alegerile partiale din august, din judetele Neamt si Maramures. Conform "Puterea", Guvernul a alocat 2,4 milioane de lei pentru organizarea alegerilor, ceea ce inseamna un pret de aproape 18 lei per vot.

Romania libera - Cosul pensionarului: Boc se pregateste pentru 2012 ca Nastase pentru 2004

Guvernul si reprezentantii acestuia in teritoriu, prefectii, se pregatesc sa intre in competitie directa cu primarii in cursa pentru atragerea voturilor pensionarilor.

Primele pachete cu alimente de baza la preturi reduse ar putea ajunge la pensionari in toamna, printr-un "efort de organizare" al prefectilor, acestia fiind si cei care au in subordine si magazinele de tip Economat.

In perioada 2004-2006, Marian Vanghelie a cheltuit aproape 73 milioane de lei pentru magazinele economat. Atunci, liderii PDL aflati in Opozitie sustineau ca este "o gaselnita a propagandei pesediste".

Acum insa, Guvernul da produse ieftine pensionarilor, discuta si despre readucerea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010 si arunca pe piata subiecte precum reducerea contributiilor la asigurarile sociale, arata Romania libera.

Evenimentul Zilei: Pensionarii ar putea cumpara paine si ulei mai ieftin

"Cosul de solidaritate" ar putea fi o alternativa pentru Programul PEAD care nu va mai fi implementat in 2012, potrivit surselor guvernamentale.

Fiecare pensionar va putea sa ia lunar un anumit numar de produse, Ministerul Sanatatii fiind insarcinat sa vina cu un tabel cu valori minime de calorii, pe baza caruia vor fi stabilite "ratiile".

Guvernul mai arata ca, in 2012, pensionarii si somerii nu vor mai primi faina si zahar de la Uniunea Europeana, motiv pentru care programul ar fi necesar. "Trebuie mentionat ca, 2011 este ultimul an in care se deruleaza Programul European de Ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizate din Romania (PEAD), cu finatare din partea Uniunii Europene, anul 2012 nefiind inclus in niciun fel de buget", se mai precizeaza in actul aprobat de Executiv si citat de Evenimentul Zilei.

Puterea: 18 lei, pretul unui vot

Pe de alta parte, Guvernul face cheltuieli si pentru alegerile partiale de anul acesta. Executivul a alocat 2.440.000 de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare partiale ce vor avea loc in 21 august in judetele Neamt si Maramures. Motivul alegerilor: ocuparea posturilor de deputat vacante in colegiile uninominale 2, respectiv 6.

In colegiul numarul 2 din Maramures locul de parlamentar a ramas liber dupa castigarea primariei Baia Mare de catre deputatul PNL Catalin Chereches, iar colegiul numarul 6 din Neamt a ramas nereprezentat in Parlament dupa decesul deputatului PSD Victor Surdu, informeaza Puterea.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Emil Boc, #Boc cos pensionari, #cosul pensionarilor, #Boc alegeri Nastase , #premier