Revista Presei: Emil Boc si Anca Boagiu "s-au dat" cu metroul

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 09:17
1999 citiri
Revista Presei: Emil Boc si Anca Boagiu "s-au dat" cu metroul
Foto: Ziare.com

Emil Boc si Anca Boagiu au inaugurat, vineri, doua noi statii de metrou, Jiului si Parc Bazilescu. Aventura prim-ministrului si a ministrului Transporturilor a fost urmarita de jurnalisti si zeci de curiosi, care au venit la inaugurarea statiilor a caror constructie a durat peste 20 de ani.

Ministrul Anca Boagiu a promis, la lansare, ca in urmatorii zece ani vor fi construite peste 60 de noi statii, scrie "Puterea".

Inaugurarea nu a fost lipsita de evenimente, arata "Evenimentul Zilei": premierul Emil Boc a avut ceva probleme cand a fost vorba de folosirea unei cartele de metrou.

Pe de alta parte, cetatenii din Bucurestii Noi au motiv de bucurie: traseul pe care pana acum il faceau cu RATB-ul in 30 de minute il fac doar in 12 minute cu metroul, arata "Adevarul".

Intre 5.000 si 10.000 de bucuresteni vor folosi in fiecare zi metroul pentru a circula pe traseul Pajura - Parc Bazilescu, informeaza "Romania Libera".

Puterea: Emil Boc si Anca Boagiu "s-au dat" cu metroul

Zeci de persoane s-au ingramadit la deschiderea celor doua statii de metrou din nordul Capitalei, pentru a-i vedea pe premierul Emil Boc si pe ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, cum se plimba cu metroul bucurestean.

Dupa o plimbare cu metroul intre statiile Jiului si Parc Bazilescu, ministrul Anca Boagiu a anuntat ca in urmatorii zece ani vor fi construite peste 60 de noi statii. "Acum suntem in perioada recuperarilor, insa in urmatorii zece ani vom investi 8,5 miliarde de euro pentru constructia a inca 65 de statii de metrou", a spus Anca Boagiu, scrie Puterea.

Evenimentul Zilei: Emil Boc nu a stiut cum sa foloseasca o cartela de metrou

Premierul Emil Boc nu a stiut insa cum trebuie introdusa o cartela de metrou in aparatele de taxat ale Metrorex.

Din fericire pentru el, directorul operatorului de metrou, Gheorghe Udriste i-a sarit in ajutor si i-a aratat cum trebuie introdusa cartela in aparat, relateaza Evenimentul Zilei.

Adevarul: Metroul ajunge de ieri si in Bucurestii Noi

Traseul pe care bucurestenii il faceau cu RATB-ul in 30 de minute, cu metroul il pot stabate acum in doar 12 minute. Noile statii sunt dotate cu aparate automate de unde pot fi cumparate biletele si care accepta card, monede sau bancnote, dar care nu dau rest.

De asemenea, sunt dotate cu lifturi care transporta calatorii de la suprafata pana pe peron, dar si pardoseala cu striatii pentru a ajuta persoanele cu probleme de vedere sa se orienteze mai usor. Trenurile vor circula la un interval de 8 minute, iar in urmatorii cinci ani nu vor exista spatii comerciale in incinta statiilor, intrucat se afla in perioada de garantie, informeaza Adevarul.

Romania Libera: Cum arata doua statii de metrou din Bucuresti care au costat 100 de milioane de dolari

De asemenea, in aceste statii persoanele cu handicap locomotor au posibilitatea de a folosi mai multe lifturi pentru a ajunge la peron. In premiera pentru metroul bucurestean, statiile au fost dotate cu grupuri sanitare.

In fiecare zi, intre 5.000 si 10.000 de noi calatori din cartierul Bucurestii Noi vor folosi metroul, arata Romania Libera.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc Boagiu metrou, #inaugurare metrou Bucuresti, #metrou Bucurestii Noi , #premier