Opinii: Romania, mandria Europei

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:45
6591 citiri
Opinii: Romania, mandria Europei

Emil Boc confunda falimentul cu reforma si manipuleaza realitatea dupa cum ii striga interesele momentului. Pentru a-si salva imaginea catastrofala, pentru a cosmetiza durerea, mizeria, saracia, falimentul si haosul din tara si pentru a elibera frustrarile tot mai concentrate ale populatiei, Boc al V - lea le promite romanilor ca, in 2012, vor avea o tara cu care se vor putea mandri in Europa.

Cand Fondul Monetar International avertizeaza cele mai puternice economii ale lumii ca, in primul semestru din 2011, relansarea economiei mondiale va slabi in intensitate, Emil Boc al nostru vede numai bucurii in viitor. Anacronici in toate, guvernantii nostri incearca sa distorsioneze cat pot mai mult realitatea, cu atat mai mult cu cat situatia tarii este tot mai proasta.

Insa care este marea smecherie, marele truc al celor de la Putere? O tehnica veche de cand lumea, pana la urma. La baza are manipularea populatiei neinformate, care nu are acces la stiri zi de zi, care nu urmareste atent viata si activitatea Guvernului si nu este pusa la punct cu datele exacte si rezultatele concrete ale Executivului.

Pornind de la presupunerea ca celor carora li se adreseaza au uitat, au memoria scurta sau nu sunt la curent cu realitatea, Emil Boc le prezinta falimentul economic, esecul masurilor anticriza, gaurile din bugetul statului si actele de hotie ale guvernantilor ca pe Marea Reforma.

Altfel spus, premierul prezinta taierile salariilor si pensiilor, subventiilor si restructurarile din sectorul bugetar, care au la baza lipsa banilor la buget si proasta gestionare a lor - combinata cu deturnarea banilor de la salarii in investitii fara rost prin care sa se plateasca datoriile de partid catre firmele care au sponsorizat partidul in campania electorala - ca pe cea mai mare si mai curajoasa Reforma din ultimii 20 de ani.

In viziunea lui Emil Boc, PD-L este unicul partid din Romania care si-a asumat rolul initiatorului celei mai "dure reforme a statului din ultimii 20 de ani, o reforma ce presupune, din nefericire, si costuri politice, dar o reforma atat de necesara pentru Romania".

Cand ajungi ca premier sa iti prezinti esecul drept cel mai dur si mai necesar proces de reforma de care statul avea nevoie, cand te numesti Emil Boc si stii ca in ultimii doi ani a fost ingropata Educatia si Sanatatea, cand stii ca nu mai ai bani de salarii si pensii, iar banii de la investitii au fost inghititi deja de bugetul statului, si in ciuda tuturor acestor evidente vii si afirmi ca esti un erou si te prezinti ca un innovator si vizionar al neamului, cand stii foarte bine ca nu au controlat si nu ai initiat nimic de buna voie, atunci trebuie sa ai o grava problema.

Ceva nu functioneaza normal la nivel de psihic, ceva nu este in regula cu acest guvern, daca in momentul cel mai prost al acestei tari, prim-ministrul sustine ca suntem in varful Reformei unice si eliberatoare. Daca totusi reforma PD-L implica moartea statului roman, extinctia poporului si distrugerea a tot ceea ce a mai supravietuit in aceasta tara, atunci aceasta nu mai este o reforma ci doar esecul final al partidul democrat liberal.

Sau poate ca, daca am asculta sfatul presedintelui si am inchide televizoarele, nu am mai citi presa si am pleca la in munti, am ajunge sa simtim ca traim mai bine, ca realitatea nu este chiar atat de neagra si ca viata e chiar pe culmile gloriei.

Poate ca pana la urma ar trebui sa dispara intreaga presa, cenzura statului sa actioneze peste fiecare cuvant si rand din spatiul public, iar atunci realitatea ar putea, in sfarsit, sa fie zugravita de catre guvernanti asa cum ne aducem aminte ca se facea inainte de '89. Adica - mai avem putin pana atingem Epoca de Aur, suntem la un pas de cel mai rasunator succes al neamului: cea mai mandra tara din Europa!

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Emil Boc Guvern Romania, #Emil Boc promisiuni romani, #criza economica Romania , #premier
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
De unde stii dumneata dle Leca pe ce se bazeaza Guvernoiu cand face afirmatii optimiste ? Ca te exprimi de parca institutiile mondiale si cele nationale ar lucra pentru dumneata si ti-ar trimite regulat informari , rapoarte , analize ....
Poza gelu
gelu
rank 1
Inteligentul Suprem lucreaza la smenuit pentru el si carcalacii portocalii iar Boc ca si Basescu!!!