Sabia lui Damocles sta deasupra capului lui Boc (Opinii)

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 14:58
3129 citiri
Sabia lui Damocles sta deasupra capului lui Boc (Opinii)
Foto: Ziare.com

Premierul Emil Boc este persoana care, in cele din urma, ar trebui sa-si faca mea culpa, sa treaca peste orgoliul personal si sa depuna demisia, bineinteles, nu oricum, ci in urma indicatiilor pretioase ale lui Traian Basescu.

Guvernul Boc, fara numar pentru ca nu se mai stie al catelea este, si-a asumat raspunderea pentru cele mai dure masuri financiare impotriva vointei populare, precum si pentru cele mai controversate legi din ultimii 20 de ani.

Pe de o parte, Guvernul a trebuit sa ia masuri economico-financiare radicale pentru a diminua efectele dezastruoase ale crizei economice mondiale, in vederea obtinerii unei stabilitati economice, pe de alta parte, a luat o serie de decizii radicale de reforma administrativa in aproape toate domeniile vietii economice, politice, sociale.

Aceste masuri nepopulare erau necesare, in primul rand, din cauza contextului social, economic, politic din Romania, in al doilea rand, climatului politic international, in special, situatia grea prin care trece Uniunea Europeana si la cerinta Fondului Monetar International.

Or, aceste aspecte il intereseaza mai putin pe cetateanul obisnuit, el constata pur si simplu ca nu-si mai poate plati ratele la banci, nu poate plati facturile la utilitati, nu-si poate lua medicamentele necesare, nu-si mai poate trimite copiii la scoala, nu mai poate asigura traiul zilnic pentru el si familia lui. Trist, revoltator si adevarat.

De altfel, in toate statele in care guvernele de dreapta au promovat politici antisociale agresive, echipa guvernamentala respectiva, in cele din urma, si-a dat demisia, sacrificand in felul acesta niste personalitati politice, dar au salvat partidul.

Picatura care a umplut paharul poate fi si recenta basculare de la Ministerul de Externe a domnului Teodor Baconschi, fara o consultare prealabila a liderilor PDL, fara consultarea sefului statului si intr-un mod neortodox.

Presedintele Romaniei trebuie sa rupa tacerea si sa hotarasca, daca nu cumva i-o ia Boc inainte cu demisia, una din cele doua posibilitati: demisia Guvernului Boc si constituirea unui guvern de uniune nationala sau guvern de tehnocrati ori mentinerea lui Boc cu consecintele de rigoare, adica distrugerea PDL-ului.

Esecul reuniunii extraordinare a Parlamentului de luni vine sa intareasca, daca mai era cazul, concluzia ca ar ramane o singura posibilitate si anume aceea a depunerii demisiei de catre premierul Boc.

Vor confirma seful statului si premierul proverbul romanesc: "da-i romanului mintea de pe urma"?. Ramane de vazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Emil Boc demisie, #Boc premier demisie Basescu, #Basescu Boc demisie , #premier