Se sacrifica Emil Boc? (Opinii)

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 10:19
3415 citiri
Se sacrifica Emil Boc? (Opinii)
greatillustrations.blogspot.com

Pe ultima suta de metri, Emil Boc este dispus sa se sacrifice. Asta daca dam crezare zvonurilor care-l dau ca si plecat in pribegie de la Palatul Victoria. Sacrificiul suprem al domnului prim-ministru va consta intr-o noua procedura de asumare a raspunderii guvernamentale pe un act legislativ.

Nu stim daca Emil Boc are in minte intelesul lexical, etimologic si contextual al cuvantului "asumare". La cate asumari are la activ fostul primar de Cluj, am putea sa-l incadram in manualele de istorie la capitolul "Oamenii care au schimbat in rau statul de drept". El este dispus sa preia toate pacatele Parlamentului asupra sa, intr-o noua tentativa de incalcare grosolana a legii fundamentale din Romania, Constitutia tarii.

Greu de crezut ca dansul constientizeaza rolul pe care il presupune sarcina unei asumari guvernamentale, din moment ce uita ca dreptul constitutional este materia pe care candva o preda la facultate. Niciodata nu a ezitat ca conteste deciziile Curtii Constitutionale, invocand saracia bugetara. De parca saracia neamului ar fi cauzata de contribuabilii ale caror drepturi sunt incalcate si care nu au alta cale de atac asupra abuzurilor statului decat apeland la justitie.

Emil Boc se grabeste sa invalideze zeci de mii de decizii ale instantelor din Romania privitoare la aplicarea si incalcarea legii care dadea dreptul profesorilor la salarii crescute cu 33 la suta. N-am auzit pana acum ca vreun Executiv din Romania postrevolutionara sa se fi erijat in rol de instanta judecatoreasca. In tonul acestei intentii, Emil Boc ar trebui sa ramana singurul legiuitor, executor, judecator al tarii.

Suntem pe cale sa asistam la cea mai mare anomalie a democratiei romanesti. Un stat de drept care devine, de fapt, o adunatura de triburi unde deciziile le ia capatenia (vezi cum se dau drumul la dosarele PSD, conform cablogramelor Wikileaks, cum se promite americanilor ca justitia stie ce face cu soferii neatenti), care isi sacrifica barbatii puternici ai comunitatii in cadrul unor ritualuri politice, lunare sau trimestriale. Dupa cum cere tara. .

Daca vrem ca Romania sa functioneze, nu trebuie sa asistam impasibili la asemenea incalcari flagrante ale Constitutiei. Trecand peste faptul ca Parlamentul a ajuns o simpla institutie decorativa iar alesii neamului stau in bancute refuzand sa voteze, o terfelire publica a justitiei este ultimul lucru care lipseste Romaniei. Nici pana acum nu ne puteam lauda ca reformele austere din Romania au fost facute in limita legii, dar se lasa impresia de compromis.

Guvernul a promis ca va da banii celor care si-au castigat drepturile in fata instantelor, esalonat pe mai multi ani. Exista macar o speranta. Acum se naruie si ultima bruma de incredere in statul de drept, cel in care cele trei puteri, judecatoreasca, executiva si legislativa, sunt separate, independente iar deciile fiecareia dintre ele nu se anuleaza reciproc.

Graba cu care Emil Boc se pregateste sa vina in fata Parlamentului pentru un asemenea act legislativ ne poate da idei. S-a mai spus ca, dupa adoptarea Codului Muncii, Emil Boc va fi inlocuit fiind ultimul hop pe care pionul de sacrificiu il mai are de trecut. Iata ca a mai aparut un stavilar in calea iesirii din recesiune atat de mult clamata de Putere.

Nu sunt bani. Stim, am auzit, ni s-a mai spus. Dar Curtea de Conturi spunea acum cateva saptamani ca, in urma controalelor, s-a stabilit ca in perioada 2008-2010 s-au cheltuit ilegal de la buget 10 miliarde de euro. Domnul Boc nu-si asuma raspunderea pentru asemenea banalitati.

Probabil ca domnul Ialomitianu, care se uita mereu peste granita si da verdicte despre crestrea economica ( de cate ori era intrebat de consecintele reformelor romanesti, domnul ministru nu avea alt raspuns decat "uitati-va afara"), a calculat intens iar deficitul i-a dat cu virgula. Nestiind cum sa-l echilibreze, si-a adus aminte ca poate merge in scaunelul din fata Plenului si-n doi timpi si trei miscari echilibrarea bugetara se face pe versuri de Eminescu sau in ton cu amorteala degetelor lui Mircea Toader.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Emil Boc asumare, #lege profesori asumare, #asumare guvernamentala, #Emil Boc Constitutie , #premier