Somajul tehnic, reglementat in februarie

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 19:52
1674 citiri
Somajul tehnic, reglementat in februarie
Foto: Antena3

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri, dupa intalnirea de la Ministerul Muncii cu sindicatele, ca Guvernul va aproba la inceputul lunii februarie un proiect de lege care va reglementa somajul tehnic ca modalitate de baza pentru protejarea angajatilor, cu incepere de la 1 februarie 2010.

"Am discutat problema somajului tehnic ca o masura pentru diminuarea somajului si pot sa va asigur ca la inceputul lunii februarie vom emite un act normativ care sa reglementeze somajul tehnic. Nu am putut pana acum, pentru ca nu aveam legea bugetului adoptata", a declarat Boc.

Sindicatele si patronatele cer ca, in maximum doua saptamani, sa fie aprobata o ordonanta de urgenta privind sustinerea somajului tehnic, ca protectie pentru angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat la inceputul saptamanii ca spera ca Guvernul sa hotarasca miercuri prelungirea perioadei de acordare a somajului tehnic si in 2010, intrucat neacordarea acestei facilitati ar costa statul un miliard de lei.

"Sper ca ministrul Finantelor sa prezinte miercuri in sedinta Guvernului o forma de hotarare pentru prelungirea actului normativ prin care firmele sunt scutite de la plata contributiilor sociale pentru trei luni in cazul trimiterii angajatilor in somaj tehnic", a spus Hossu.

"Aceasta varianta ar costa statul mult mai putin decat daca va fi nevoit sa plateasca indemnizatii pentru 200.000 de someri. In cea de-a doua varianta costurile s-ar ridica la aproape un miliard de euro", a completat el.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Emil Boc somaj tehnic, #lege reglementare somaj tehnic , #premier