Vanghelie: Boc joaca pe sarma, iar Basescu ii mai da drumul la lesa

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 20:18
907 citiri
Vanghelie: Boc joaca pe sarma, iar Basescu ii mai da drumul la lesa
Foto: Stiri.rol.ro

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat vineri ca propunerea premierului Emil Boc de scadere cu 20% a salariilor ministrilor este "o masura demagogica", "un joc de glezna pentru perioada de campanie electorala" si o dovada de "teribilism politic".

"Nu cred ca asta este problema si nu cred ca in 10 sau in 20% este problema unui ministru. Daca vreti sa-l parafrazam un pic pe domnul presedinte, Traian Basescu, acesta este teribilism politic si nu acela pe care-l spunea dansul ieri la conferinta de presa.

Deci este un joc de glezna pentru perioada de campanie electorala. Daca cineva crede ca se pot rezolva problemele bugetului Romaniei prin a lua 10 sau 20%, e o masura demagogica", a comentat Vanghelie.

Liderul PSD a mai afirmat ca Emil Boc "joaca pe sarma, are momente cand scapa, cand domnul Basescu ii da drumul din lesa si in momentul ala se incurca si vrea si dansul sa aiba initiative si asta este una din initiativele proprii, sunt sigur".

De asemenea, Vanghelie a precizat ca, in acest moment, sunt necesare alte masuri economice nu reducerea salariilor ministrilor.

"Nu ca ar fi o problema, nu ca ar interesa pe cineva daca ia sau nu ia, ci pur si simplu nu cred ca se rezolva nimic, pur si simplu este o declaratie politica acum in prag de vara", a mai spus liderul PSD despre propunerea premierului.

Salarii mai mici cu 20% pentru ministri

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Baia Mare, ca va propune ca, din luna august si pana la sfarsitul anului, membrii Cabinetului, inclusiv el, sa aiba salarii reduse cu 20%.

"Din august, ministrii, inclusiv primul ministru, vor avea salarii mai mici cu 20 la suta, va fi o masura voluntara. Am vorbit de reduceri salariale pentru ministri ca semn de restructurare, de rationalizare a cheltuielilor bugetare.

Masura va fi aplicata din august pana in decembrie si va fi una voluntara, nu aprobata prin lege. Semnalul este unul important pentru ca fiecare trebuie sa inteleaga ca trebuie sa continuam in aceasta directie", a spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc sarma, #lesa Boc Basescu, #Vanghelie reducere salarii, #reducere salarii ministri , #premier