Boc: Primariile nu sunt obligate, legal, sa bata la usile oamenilor

Vineri, 03 August 2012, ora 17:32
1918 citiri
Boc: Primariile nu sunt obligate, legal, sa bata la usile oamenilor
Foto: Arhiva

Emil Boc, in calitate de primar al Clujului, a spus vineri, in cadrul videoconferintei organizate de Guvern, ca primaria nu are suficient personal pentru a actualiza listele electorale permanente, intrucat angajatii primariei au alte atributii de serviciu si oricum multi dintre ei sunt in concediu.

"Nu am inteles foarte clar cine sunt aceia care vor face acest mini-recensamant. Vreau sa precizez - si vorbesc doar in numele municipiului Cluj Napoca -, ca la Politia locala sau la alte servicii nu detin persoane care sa fie in afara sarcinilor de serviciu si sa detina alte atributii. (...) Angajatii primariei nu pot sa realizeze acest lucru pentru ca au alte atributii de serviciu. Este si perioada de concedii, toti si-au luat in aceasta perioada concedii de odihna si lucram la un nivel redus in primarie sub aspectul personalului", a declarat Boc, in timpul videoconferintei convocate de Guvern.

La observatia ministrului de Interne Ioan Rus ca actualizarea listelor electorale este obligatia primariei, Emil Boc a spus ca "nu avem niciun fel de obligatie legala de a merge si de a bate la usile oamenilor si de a intreba daca este acasa sau nu". In context, fostul premier a aratat ca Guvernul poate ar trebui sa angajeze oameni in acest sens, intrucat "Guvernul nu ar trebui sa conteze pe ce poate face o primarie, intr-un timp foarte scurt, pentru ca nu se poate".

Rus: Ar trebui sa importam nemti sa ne faca treaba in primarii

Pe de alta parte, ministrul de Interne Ioan Rus a declarat vineri ca este obligatia primariilor sa actualizeze listele electorale permanente, adaugand ironic ca, daca primarul Clujului Emil Boc nu are suficienti angajati, "ar trebui sa importam nemti sa ne faca treaba in primarii".

"Daca primariile noastre, consiliile judetene, nu gasim oameni cu care sa facem treaba aceasta, va propun sa importam nemti. Ceva tot trebuie sa facem. Aducem nemti care sa ne faca numatatoarea aceasta de liste electorale", a declarat Ioan Rus, in cadrul videoconferintei cu prefectii. El a raspuns astfel problemei ridicate de fostul premier Emil Boc, cel care a spus ca Primaria Cluj Napoca nu are suficienti angajati pentru a face minirecensamantului cerut de Guvern.

"Obligatia legala de a actualiza aceste liste apartine primarilor. Deci va indepliniti obligatiile legale. Pana marti va vom comunica in scris care este propunerea noastra, cum sa arate acele comisii, ce anume oameni sa utilizam, ce resurse ale primariei", a mai aratat Ioan Rus.

"Nu avem niciun fel de obligatie legala de a merge si de a bate la usile oamenilor si de a intreba daca este acasa sau nu. Iar dreptul la concediu nu pot sa i-l iau unui om care l-a solicitat si este aprobat in momentul de fata". In context, fostul premier a aratat ca poate Guvernul ar trebui sa angajeze oameni in acest sens, intrucat "Guvernul nu ar trebui sa conteze pe ce poate face o primarie, intr-un timp foarte scurt, pentru ca nu se poate".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Boc cetateti vot primarie, #Rus ironizeaza Boc, #Guvern alegatori CCR referendum, #referedum decizie CCR , #Primaria Cluj