Emil Boc: Nu sunt expert in achizitii pentru capace de toaleta

Luni, 23 Iulie 2012, ora 20:23
4949 citiri
Emil Boc: Nu sunt expert in achizitii pentru capace de toaleta
Foto: Adevarul

Fostul premier Emil Boc a comentat, luni, conluziile auditului de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), raport ce a vizat conducerea institutiei in timpul guvernarii sale, pasand, insa, problema predecesorului sau, Calin Popescu Tariceanu.

"Nu sunt expert in achizitii publice pentru capace de toaleta, asa cum am vazut ca reprezinta unul din obiectivele raportului de audit. M-ar interesa sa stiu cate sali de sport sau bazine de inot au fost incepute in guvernarea Tariceanu si continuate in guvernare dupa 2009 si atunci poate am avea o imagine corecta asupra acelui raport de audit", a declarat Emil Boc, potrivit Adevarul.

Audit la MDRT: Hellvig acuza "jaf cu banul public" in timpul ministeriatului lui Udrea

Referendum fara camere video inseamna frauda

Fostul presedinte al PDL a declarat si ca daca actuala guvernare nu accepta camere video de supraveghere in sectiile de vot la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, inseamna ca incurajeaza fraudarea scrutinului.

"Am vazut ca premierul Victor Ponta a spus ca nu a auzit de asa ceva, de amplasare de camere video in sectiile de votare, dupa care a mentionat ca daca este posibil, cu placere sa se amplaseze camere video. As vrea in acest sens sa le amintesc tuturor, si in primul rand Guvernului, ca in 2009 la alegerile prezidentiale am avut camere video in sectiile speciale si acest lucru a fost reglementat printr-o hotarare de Guvern (numarul 1045 din 23 septembrie 2009), o hotarare de Guvern care in articolul 10 se precizeaza ca prefectii, cu sprijinul primarilor, instaleaza camere web conectate la calculator cu suficienta capacitate de stocare in sectiile de votare.

PDL cere Guvernului sa instaleze camere video in toate sectiile de votare

Aceasta hotarare de Guvern, semnata de mine, a fost contrasemnata de ministrii PSD, Dan Nica, Ecaterina Andronescu, Marian Sarbu, inclusiv de Victor Ponta. Ministrii stiu de aceasta hotarare de Guvern care a reglementat folosirea camerelor video la alegerile. Alegerile prezindentiale au putut avea camere video, iar referendumul pentru demitere nu poate avea acelasi tratament? Daca nu se vor amplasa camerele video inseamna ca nu se doreste un referendum corect", a precizat Emil Boc, potrivit publicatiei citate.

Cat despre pozitia sa la referendum, primarul Clujului a anuntat ca va vota impotriva demiterii lui Basescu, deoarece ceea ce face Guvernul USL poate fi considerata o lovitura de stat pe care nu o va sustine.

"As da cateva argumente la nivel personal de ce nu voi sustine referendumul pentru demiterea presedintelui. Ma pronunt ferm pentru raspunsul 'NU' pentru demitere deoarece presedintele Romaniei nu a incalcat Constitutia. Actualii guvernanti au realizat un atac fara precedent de la mineriade incoace la adresa democratiei si institutiilor statului roman. Va asigur cu nu spun cuvinte mari chiar daca aceste realitati imi pot atrage inca o plangere penala din partea Puterii.

Ponta, despre camere video in sectii de vot: Daca exista o posibilitate, cu mare placere

Democratia nu se negociaza, ea se aplica si se respecta. Nu spun ca noi am avut o guvernare perfecta, dar niciodata nu am realizat un atentat la statul de drept. Ei au decapitat primele trei institutii ale statului. In 48 de ore a fost suspendat presedintele, inlocuit presedintele Senatului, al Camerei Deputatilor, schimbata legea de functionare a Curtii Constitutionale. Tentatii au existat si cand am fost noi la guvernare sa schimbam presedintele Senatului, dar niciodata nu am acceptat niciun derapaj", a precizat Emil Boc.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Boc referendum demitere Basescu, #Boc camere supraveghere referendum, #frauda referendum vot , #Primaria Cluj