Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc si noua-i tinerete comunitara (Opinii)

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 22:42
7688 citiri
Emil Boc si noua-i tinerete comunitara (Opinii)

De ceva timp, domnul Emil Boc este mai mediatizat decat atunci cand conducea repetabile guverne. Odata iesit din teatrul de operatiuni, unde oricum s-a dovedit uneori prea mic pentru un post atat de mare, fostul prim-ministru si-a regasit aplombul.

Adjudecarea la mustata a primariei clujene a fost cheita ce i-a intors arcul launtric de robotel factotum. I-a oblojit ranile pricinuite de acel fulgerator KO administrat de motiunea care l-a trimis in lumea viselor spulberate.

Acum, gospodarul orasului de pe Somes traieste o noua tinerete. E in verva, omniprezent, cu o imagine revazuta si adaugita. Inima ii bate adolescentin. Atat de tare, incat de n-ar fi dirijat edilitar Clujul, acum ardea cu flacara albastra a noii aliante ARD.

Intre timp, Emil Boc da cep la butoaie cu bere in mijlocul Festivalului de Toamna al Economiei Germane (!). Si-a asortat cravata "regulamentara" pentru vatmanirea unui tramvai nou achizitionat, spre satisfactia admirativa a "profesorului" titular de mers pe sine: "S-a descurcat foarte bine domnul primar Boc", constata driverul vehiculului electric. Ca un facut, toate butoanele si manetele au raspuns la comenzi.

Cand primaria ii ofera ragaz, edilul-sef cara saci cu vinete, varza si fasole. Legume destinate prin donatie unei case de copii. Ca un adevarat "om de bine", Emil Boc si-a propus sa evite iminenta de avort din Liga I a echipei de fotbal Universitatea Cluj. In acest sens, i-a invitat pe mai multi oameni de afaceri sa indese bani in "sepcile rosii" ale studentilor sportivi de la "U".

Fostul premier da dovada de zvac sporit, pentru ca de potential n-a dus lipsa niciodata. Sa ne amintim cat de dibaci era la cosit. Iarba, salarii, pensii, ajutoare sociale. Fire de clorofila taiate cu o acuratete de chirurg. Nu mai putin de 15 sau 25% din lungimea paiului retributiv. Cam acelasi efort depus in cazul taierii lemnelor cu joagarul. Indeletnicire practicata cu succes, dupa cum o demonstra filmuletul al carui protagonist era.

Fiindca veni vorba de imagine, splendid acel clip publicitar despre comuna natala Margau difuzat de prestigioasele canale Discovery si National Geographic. Se intelege, pe bani publici si cu nepretuitul sprijin al colegei de Cabinet, Elena Udrea.

Pacat de scurtimea peliculei, altminteri ar fi spart box office-uri la rand printre casele MGM, Paramount etc., iar vizionarea ei beneficia de un sold out asigurat. Nu se stie daca cele 8 voturi care i-au lipsit Opozitiei, in iunie 2010, la motiunea de cenzura pentru ca Executivul Boc sa fie demis, l-ar fi facut pe actualul primar de Cluj sa se bucure de atata atentie.

Oricum, se bate la probele "inedit" si "priza populara" cu fantele verde de pe litoralul constantean. Desi ultimul n-a atins rangul demnitaresc la care a ajuns, vreme de ani multi si "buni", neobosita mana dreapta a lui Traian Basescu. Ori poate tocmai de aceea.

Domnul Boc ramane favorit la rubricile mediei mondene. Este doctor in stiinte politice si filosofie politica. Doctorand in drept constitutional si institutii politice. Are stiinta sa filosofeze in imagine personala raspandita public si sa mearga drept la inimile oamenilor (amnezici).

Fara institutii aferente si deloc constitutional.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc premier, #Emil Boc primar Cluj , #Primaria Cluj