Mars in amintirea Revolutiei si a celor impuscati in 1989, la Cluj-Napoca

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 14:32
2086 citiri
Mars in amintirea Revolutiei si a celor impuscati in 1989, la Cluj-Napoca
Foto: monitorulcj.ro (Arhiva)

Peste 60 de persoane, revolutionari, raniti si urmasi ai eroilor martiri, au particicipat, duminica, la un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a marca implinirea a 25 de ani de la Revolutie si a comemora victimele.

Participantii la mars s-au adunat, duminica dimineata, in zona fostului Hotel Astoria din Cluj-Napoca, unde au fost impuscate trei persoane in 21 decembrie 1989, avand steaguri tricolore. Aici a fost oficiata o scurta slujba religioasa si s-au depus coroane de flori din partea unor asociatii de revolutionari, institutii publice si partide.

Apoi, s-a pornit intr-un mars pe Bulevardul Regele Ferdinand pana in Piata Unirii, unde, in fata monumentului "Stalpi impuscati", dedicat victimelor Revolutiei din 1989, s-a oficiat o slujba de pomenire, s-au depus coroane de flori, s-a lansat o carte despre monument, s-a cantat imnul national si s-a colindat.

Presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei Cluj, Aurel Coltor, organizatorul marsului, a declarat ca, dupa 25 de ani, mai sunt multe nerealizari, printre care faptul ca nu s-a adoptat punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara, nu s-a lansat Legea Lustratiei, iar imaginea revolutionarilor nu este la nivelul la care ar fi meritat.

"Cinste eroilor Revolutiei si celor care au iesit in strada in 21 decembrie 1989. Acum 25 de ani, unii spun ca a fost lovitura de stat, iar eu spun ca a fost Revolutie. Ca a fost furata de FSN e altceva. Cei care au preluat puterea dupa 1989 nu au aplicat legi pentru societatea romaneasca, iar lumea e nemultumita si ne-au reprosat ca e vina noastra, a celor care am iesit la Revolutie. In plus, printre noi se afla si unii impostori care au certificate de revolutionar desi nu au participat la Revolutie", a spus Coltor.

La manifestare a fost prezent si primarul Emil Boc.

Participantii la mars si-au continuat actiunea pe traseul Bulevardul Eroilor, Piata Avram Iancu, Calea Turzii pana la Cimitirul Eroilor, unde, de asemenea, a avut loc o slujba religioasa si s-au depus coroane de flori la mormintele celor 26 de persoane decedate in 21 decembrie 1989 la Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mars eroi Revolutie Cluj, #Emil Boc mars Revolutie , #Primaria Cluj
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5