Reactia lui Emil Boc, dupa perchezitiile DNA la Primaria Cluj

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 12:11
9828 citiri
Reactia lui Emil Boc, dupa perchezitiile DNA la Primaria Cluj
Foto: Facebook / Emil Boc

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat ca procurorii DNA care s-au prezentat miercuri dimineata la sediul institutiei au solicitat documente legate de contractul cu Coral Impex avand suspiciuni cu privire la posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice.

Procurori ai DNA - Serviciul Teritorial Cluj fac verificari la Primaria Cluj-Napoca, la Directia Tehnica, fiind solicitate copii dupa documente si contracte incheiate intre municipalitate si SC Coral Impex, firma care se ocupa de deratizare si dezinsectie.

Verificari DNA la Primaria Cluj-Napoca

Perchezitii la cinci primarii din tara, inclusiv la Cluj si Sibiu

"E vorba de HCL din 2006, de o hotarare de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizeaza platile dispuse, receptia zilnica a lucrarilor, inscrisuri privind zonele care fac obiectul activitatilor de dezinsectie si deratizare si contracte de sponsorizare incheiate intre Coral si Primarie. Se precizeaza in document ca sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de coruptie savarsite de functionari ai administratiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe", a declarat Emil Boc.

Intrebat daca stie sa fi fost probleme cu acest contract, el a afirmat ca documentul a fost incheiat in 2006 si s-a prelungit in 2010, apreciind ca prelungirea a fost "legala, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente".

"Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor ca acel contract ar fi avut vreo problema. Nu stiu la ce fel de suspiciuni se refera cei de la DNA, dar acestea exista si se cerceteaza", a spus Boc.

Surse judiciare au declarat ca verificari au avut loc si la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc perchezitii DNA primarie Cluj, #Coral Impex perchezitii DNA , #Primaria Cluj