Ziare.com

A dat coasa pe lopata (Opinii)

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 23:00

   

A dat coasa pe lopata (Opinii)
Dupa ce a nins abundent si viscolul si-a aratat coltii, problemele cu zapada s-au tinut lant, cu toate ca autoritatile au fost puse in alerta din timp, in ceea ce priveste starea meteo. Ca in fiecare iarna, s-au impotmolit, si-au dat cu stangu'-n dreptu' in incercarea de a rezolva situatiile mai mult sau mai putin delicate.

Nu a lipsit nimic din "meniul" anual, oferit de fiecare ninsoare mai consistenta: de la drumuri blocate, gospodarii fara energie electrica, ambulante si utilaje de deszapezire impotmoloite sau rasturnate in sant, autoturisme acoperite de omat, pana la scuzele si acuzele de rigoare venite din partea responsabililor cu deblocarea situatiei.

Un fapt absolut de domeniul absurdului s-a petrecut joi in Bucuresti. Primarul general, Sorin Oprescu a trimis toate utilajele disponibile la deszapezire. Numai ca, un "militian" zelos, dar cu idei invechite, cum se mai gasesc printre galonati, a oprit utilajele si le-a trimis indarat, pe motiv ca acestea nu aveau... rovinieta. Stan si Bran sunt mici copii, pe langa acest "organ" cu cascheta.

La ordinele primului ministru armata si-a scos si ea lopetile si tancurile in strada. Cu chiu, cu vai, pana vineri dimineata s-au mai rezolvat din probleme, multe drumuri devenind practicabile. Si, ca sa dea un imbold celor mobilizati la deszapezire, Boc, viteaz cum il stim, fara a tine cont de faptul ca nametii erau de trei ori mai inalti decat statura sa, a pus mana pe lopata si, sub ochiul camerelor de filmat si sub flash-urile aparatelor foto, s-a apucat de treaba. A deszapezit un Audi.

Si sa vezi energie! Dupa cinci lopeti incarcate cu omat, micutul Boc i-a returnat gafaind lopata militarului de la care o imprumutase. Ehe, nu mai e ca pe vremuri, cu toate ca premierul a sustinut ca "am antrenament din tinerete". Se vede, se vede, dom' prim-ministru!

Dar se mai poate vedea, daca privim in urma cu ceva vreme, ca premierul are experienta in manuirea uneltelor.

Prin 2005, Boc a pus mana pe coasa si, sub ochii presei a cosit o buna parte dintr-un teren viran. Ce-i drept, calitativ, nu prea i-a iesit, ramanand smocuri de troscot in urma coasei lui, dar, asta e. I-a iesit miscarea cu coasa taman in alt registru; atunci cand a taiat tot ce se putea taia de la bugetari.

In 2009 Boc s-a procopsit cu un alt obiect care de obicei se gaseste pe langa casa omului. De la un targ si-a achizitionat un bici. Stiti ce-a zis atunci? "...cumpar unul, ca cu astia trebuie facuta un pic de ordine. (...) Trebuie pus pe ei (biciul, n.a.), incepem de la Parlament si mergem mai jos...". Nu stiu daca a pus biciul pe parlamentari, dar "mai jos" a mers. A pus biciul pe popor.

Ei, dar Boc al nostru e mare priceput si in ale muzicii. In 2007 a dirijat o fanfara. Nu era ea funebra, dar nici bine n-a cantat pentru norod. A intonat ceva a paguba. Dar, vedeti oameni buni cum toate lucrurile astea se leaga intre ele? Intai vine cu coasa, mai apoi pune mana pe lopata, iar fanfara canta. E super, nu? Si mai zic unii ca Boc n-a facut nimic pentru popor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 848 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cat de penibili ati ajuns dragi jurnalisti!

pe cand eram la ciclu primar,elevii discutau si

barfeau ca voi,cu studii superioare!

Odios de trist stimati intelectuali...ziaristi,

independenti de...politica!

 

Si crezi.d.le PetuTOMEGEA-Iosipescu. ca ne-ati informat cu ceva ?

Da , ne-ati dat prilejul sa va descoperin caracterul si,,Inteligenta,, !
Despre "VIERMI" numai de bine !

Vai ce bine ar fi sa stiti manipula coasqa, lopara, etc. Ati fi om nu viermisor.

inca unul care nu agreeaza PDL !

Si ?

ceva inteligent , se poate ?

domnul a dus si el un ceaiu , a dat la lopata ?

ce o fi in apa acolo la Iasi ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor