Aviatorii pensionari, jigniti de modul in care Boc vorbeste despre pensii

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 22:36
3380 citiri
Aviatorii pensionari, jigniti de modul in care Boc vorbeste despre pensii
Foto: Cotidianul

Aviatorii pensionari se simt jigniti de afirmatiile premierului Emil Boc in legatura cu pensiile primite de ei si ii cer primului ministru sa faca o "analiza serioasa" cu privire la situatia lor.

"Ca unul care am avut privilegiu de a face parte din tagma aviatorilor, m-am bucurat pana de curand, de respectul si admiratia prietenilor, a colegilor, a vecinilor si chiar a oamenilor de pe strada. Spun pana de curand pentru ca, de cand primul ministru al tarii ne face nesimtiti, imi este rusine sa mai spun ca am fost aviator", se arata intr-o scrisoare deschisa, postata pe site-ul Asociatiei Nationale a Avitorilor Pensionari si semnata de comandantul Paul Bozga, in numele colegilor sai.

Potrivit lui Bozga, colegii sai se simt jigniti de afirmatiile premierului. "Pentru ca am scapat cu viata atat noi, cat si pasagerii nostri, compania mi-a dat o insigna pentru merite deosebite in aviatie si mi-a trimis o hartie cu 'multumiri pentru inaltul profesionalism de care ati dat dovada'. Atat si nimic mai mult si am fost multumit", sustine semnatarul scrisorii deschise adresate premierului.

"Inainte sa ne faceti nesimtiti ar fi fost mai bine sa cereti de la Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala statistica cu bolile profesionale si varsta medie de viata a pilotilor din aviatie si ati fi aflat ca 40% dintre noi nu apucam varsta de 65 de ani.

Dati mereu exemplul unui pilot care si-a marit artificial salariul pentru o pensie mare, dar pentru unul jigniti tot personalul navigant pensionar, multi eram deja pensionati si, conform legii, am primit o adeverinta cu media salariului pe trei luni a pilotilor in activitate, piloti care au salarii pe care noi nu le-am avut niciodata, desi am muncit la fel. stim ca de ceva timp, pensiile noastre sunt mai mari decat ale majoritatii oamenilor, care au muncit din greu in Romania, dar, repet, nu noi ni le-am facut, ci au fost facute si votate de parlamentarii romani, care au considerat ca le meritam", se mai arata in scrisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scrisoare deschisa pensionari aviatori, #pensionari aviatori jigniti Boc, #pensii aviatori , #stiri Emil Boc