Boc: Alianta PSD-PC nu va avea succes electoral

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 16:44
1056 citiri
Boc: Alianta PSD-PC nu va avea succes electoral

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, miercuri, ca o noua colaborare dintre PSD si PC nu va avea succes in fata electoratului, la fel cum s-a intamplat si la precedentele alegeri, cand cele doua fomatiuni au pornit impreuna in cursa electorala, transmite corespondentul NewsIn.

"Cele doua partide nu sunt in stare sa mearga singure in fata electoratului si sa isi asume raspunderea politica pentru ceea ce vor sa faca. Este un proiect care, la fel ca in 2004 si inainte de 2004, nu va avea sorti de izbanda, fiind, de fapt, aceeasi Marie cu alta palarie", a declarat Emil Boc, la Cluj, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul democrat-liberal mai considera ca dorinta celor doua partide de a face o alianta preelectorala, este un "semn de slabiciune electorala".

"Nu vom avea de a face decat cu un proiect care nu s-a dovedit niciodata viabil in Romania, proiectul PSD si PUR", a mai precizat Emil Boc.

Liderii PSD si PC au finalizat negocierile privind constituirea unei aliante politice, iar protocolul va fi semnat joi, urmand ca ulterior sa fie inregistrat la tribunal, a anuntat miercuri presedintele conservatorilor Daniela Popa.

Pesedistii vor o alianta politica cu PC, si nu doar una electorala, cerand garantii din partea conservatorilor ca nu vor mai trada intelegerea dintre cele doua formatiuni, asa cum s-a intamplat in 2004, a declarat, miercuri dimineata, presedintele social-democratilor Mircea Geoana.

Liderii PSD si PC s-au intalnit miercuri dimineata, la sediul de campanie al social-democratilor, pentru a discuta o alianta politica pentru alegerile parlamentare, ambele tabere precizand ca vor merge pe liste proprii la scrutinul pentru locale. Cu toate acestea, protocolul negociat de cele doua formatiuni ar putea include prevederi privind sustinerea reciproca in turul al doilea al alegerilor locale si constituirea unor staffuri comune de campanie.

Dupa ce mai multi lideri ai partidului s-au aratat extrem de nemultumiti de initiativa presedintelui Mircea Geoana de a reface alianta cu PC, acesta a sustinut miercuri ca este nevoie de o alianta politica si de un protocol care sa ofere garantia unei sustineri in orice situatie.

"Daca vom ajunge la un raspuns convenabil-este o chestiune inca deschisa-o alianta politica, si nu doar o alianta electorala cum a fost cazul in trecut. Acel tip de relatie a avut disfunctii importante care ne-a costat si guvernarea, suntem interesati intr-o relatie cu PC dar in conditii care sa ne permita garantarea unei aliante care sa reziste si la bine si la rau", a spus liderul PSD.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Emil Boc, #alianta, #PSD, #PC , #stiri Emil Boc