Ziare.com

Boc: Decizia privind salarizarea in sectorul bugetar se va lua in octombrie

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 22:28

   

Boc: Decizia privind salarizarea in sectorul bugetar se va lua in octombrie
Primul-ministru Emil Boc a declarat ca deciziile privind posibile cresteri salariale in sectorul public in anul 2012 se vor lua in functie de datele referitoare la prognoza indicilor macroeconomici de la nivelul lunii octombrie.

"La sfarsitul lunii octombrie, impreuna cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala vom stabili exact progoza de crestere economica pentru anul 2012 si nivelul deficitului bugetar. Din nefericire, ceea ce se intampla in zona euro, faptul ca intreaga Uniune Europeana isi revizuieste in scadere prognoza de crestere economica pe anul 2012 va avea efect si asupra noastra", a declarat premierul Boc pentru TVR.

Intrebat daca este posibil ca prognoza de crestere economica pentru 2012 sa fie chiar mai mica de 2,5%, Boc a aratat ca este prematura o asemenea discutie inainte de luna octombrie. "Nu spun acest lucru. Vreau doar sa spun ca prognoza va fi revizuita. Nu vreau sa avansez acum cifre pentru ca va depinde de un mecanism complex de analiza. Nu avem voie sa fim populisti, nici demagogi", a afirmat Emil Boc.

Pe de alta parte, premierul a spus ca prognoza de crestere pentru anul in curs nu este periclitata, fiind posibil ca nivelul de 1,5% sa fie chiar depasit, pana la 1,7%. Totusi, seful guvernului s-a aratat foarte rezervat asupra capacistatii statului roman de a se angaja in cheltuieli suplimentare pentru anul 2012. "Deficitul va scadea sub 3%, deci vom imprumuta mai putini bani, iar cresterea economica nu este atat de optimisa datorita evenimentelor externe. Va trebui sa avem un buget extrem de echilibrat care sa nu vanda pielea ursului din padure, ci sa conserve stabilitatea pe care ne-am castigat-o", a mai spus Emil Boc.

Sursa: rNews

Articol citit de 1012 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor