Boc face apel la politicieni sa nu "murdareasca" investitia Nokia

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 13:54
865 citiri
Boc face apel la politicieni sa nu "murdareasca" investitia Nokia

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a facut, miercuri, un apel la politicieni sa nu "murdareasca" investitia Nokia, in contextul in care DNA face cercetari cu privire la unele tranzactii cu terenuri in comuna Jucu, unde este localizat Nokia Village, anunta NewsIn.

"Vreau sa fac un apel la toate fortele politice locale si nationale sa nu murdareasca investitia Nokia cu diverse interese mai mici sau mai mari, politicianiste si electorale.

Este un castig al clasei politice clujene, este un lucru de succes, pentru care altii ne invidiaza si este pacat ca unei asemenea invesititii sa ii fie legat numele de orice alt interes politicianist marunt sau de grup", a declarat Boc.

El sustine ca exista politicieni si alte categorii de oameni care invidiaza Clujul pentru investitiile de succes pe care le-a demarat si exista interese ca acest trend sa fie oprit.

Desi a refuzat sa dea nume sau zone din care banuieste ca ar fi aceste interese, edilul-sef a spus ca in afara judetului "exista tot interesul ca la Cluj sa se mentina un conflict artificial, o tensiune pe marginea investitiei Nokia" si ca spera ca ele sa se opreasca si ancheta judiciara a DNA sa se desfasoare fara interventii din afara.

Mai mult, Emil Boc sustine ca a primit deja informatii cu privire la faptul ca un investitor important, de talia Nokia, care a adus, impreuna cu furnizorii sai 200 de milioane de euro in parcul industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu, se gandeste serios sa isi retraga intentia privind demararea unor afaceri in zona Clujului.

"Am deja semnale foarte clare ca investitori strategici care erau pregatiti sa vina la Cluj deja stau sub semnul intrebarii si isi pregatesc bagajele pentru alte locatii.

E pacat ca se incearca manipularea electorala, politicianista, a unui proiect de succes. Fiecare a incercat sa adauge valoare la acest proiect Nokia.

Din nefericire, insa, o simpla ancheta judiciara, care trebuie sa se desfasoare potrivit prevederilor legale, poate compromite succesul economic de viitor al Clujului", a mai afirmat Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a amintit ca, in cazul atribuirii pasunii din cartierul Someseni, in vederea construirii Cartierului Tineretului, a existat o plangere penala impotriva sa si a Consiliului Local din partea senatorului PRM de Cluj, Gheorghe Funar, iar procurorii au decis neinceperea urmaririi penale.

"O ancheta judiciara este fireasca, daca exista o plangere penala, insa ea trebuie pastrata in aceleasi limite, fara alte conotatii politice sau politicianiste", a mai precizat Emil Boc.

Acesta a mai spus ca nu il acuza pe presedintele Consiliului Judetean Cluj, liberalul Marius Nicoara, de nimic, dar, in contextul globalizarii, orice informatie poate duce la compromiterea unor viitoare investitii in judet.

Presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, a anuntat, marti, intr-un briefing de presa, ca DNA - Serviciul Teritorial Cluj a trimis Consiliului Judetean o solicitare prin care ii cere sa-i puna la dispozitie intreaga documentatie privind negocierea si semnarea contractului de asociere in participatiune cu firma Nokia, in vederea construirii fabricii de la Jucu.

Potrivit lui Nicoara, DNA a cerut toate documentele privind demararea si continuarea negocierii cu compania finlandeza Nokia, dar si documentatia necesara concesionarii terenului pentru construirea fabricii de la Jucu (oferte, corespondenta, scrisoare de intentie, contracte).

Dupa anuntul presedintelui CJ Cluj, DNA a anuntat ca Serviciul Teritorial Cluj nu ancheteaza contractul sau negocierea dintre Consiliul Judetean si Nokia, ci unele afaceri cu terenuri din comuna clujeana Jucu, unde concernul finlandez a construit fabrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#boc, #apel, #politicieni, #sa nu murdareasca, #investitia, #Nokia , #stiri Emil Boc