Boc il face las pe Mitrea pentru ca nu a demisionat inainte de vot

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 14:55
1031 citiri
Boc il face las pe Mitrea pentru ca nu a demisionat inainte de vot

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, miercuri, ca deputatul PSD Miron Mitrea ar fi trebuit sa demisioneze inainte de votul din Camera Deputatilor privind avizarea incepererii urmaririi sale penale daca avea curaj si dorea sa se puna la dispozitia instantelor.

"Orice om serios nu foloseste afirmatii de genul La toamna ma mai gandesc daca demisionez. Daca avea curaj si dorea sa se puna la dispozitia instantelor trebuia sa o faca inainte de ziua votului de ieri, spunand Pe mine nu ma intereseaza ce votati voi in Parlament, eu imi dau demisia, oricum mai sunt trei luni de mandat, si ma duc in fata justitiei", declarat Emil Boc la Cluj, dupa ce a inaugurat a sasea primarie de cartier din Cluj-Napoca, in cartierul Grigorescu, informeaza NewsIn.

Liderul PD-L a catalogat declaratiile lui Mitrea drept o dovada de ipocrizie.

"Daca dorea sa apeleze la demisie trebuia sa o faca marti, sa nu mai astepte acea complicitate rusinoasa din Parlament care s-a petrecut marti, in special intre PSD, PNL si PC", a conchis Emil Boc.

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, marti seara, ca isi va da demisia din Parlament daca forul legislativ nu va aviza favorabil cererea DNA privind inceperea urmaririi sale penale.

"E clar ca trebuie sa imi dau demisia ca nu am alta solutie. (...) Cum pot sa accept eu in continuare sa stau in balciul asta, facut intentionat?!. Trebuie sa imi dau demisia si o sa mi-o dau", a afirmat liderul PSD, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Mitrea a adaugat ca este nemultumit de situatia creata marti dupa ce in Camera Deputatilor a fost anulat votul privind cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva sa, precizand ca vrea sa fie cercetat.

Votul pentru cererile DNA de incepere a urmarire penala in cazurile fostilor ministri, deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase, a fost declarat nul din cauza neintrunirii numarului minim de sustineri, respectiv 220.

Din numarul total de 329 de deputati au fost prezenti doar 208, iar cererile DNA se adopta cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor.

Camera Deputatilor va relua votul in cazurile celor doi demnitari intr-o sesiune extraordinara sau in cea de toamna, conducerea forului legislativ neluand nicio decizie marti din cauza lipsei de cvorum, a declarat secretarul Camerei, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, îi cere premierului Netanyahu să demisioneze: ”E un obstacol în calea păcii”
Fosta președintă a Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, îi cere premierului Netanyahu să demisioneze: ”E un obstacol în calea păcii”
Fosta președinte a Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, democrata Nancy Pelosi, a condamnat abordarea premierului israelian Benjamin Netanyahu față de războiul din Gaza și a spus că...
Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciului de informații militare israelien, generalul-maior Aharon Haliva, a demisionat după ce și-a asumat responsabilitatea pentru eșecurile care au permis Hamas să lanseze atacul...
#Emil Boc, #demisie, #Miron Mitrea, #declaratie, #ipocrit , #stiri Emil Boc