Boc: Olteanu incearca sa-si creeze imagine

Marti, 26 Februarie 2008, ora 17:01
710 citiri
Boc: Olteanu incearca sa-si creeze imagine

Presedintele PD-L, Emil Boc, a catalogat drept un demers de imagine scrisoarea deschisa a presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, prin care acesta ii cere sa se delimiteze de initiativa lui Valeriu Stoica de contestare a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, informeaza NewsIn.

"Ce legatura are activitatea de avocat a unei persoane cu functionarea institutiilor democratice ale statului de drept? Nu avem nici o problema cu functionarea acestora, iar dl. Olteanu incearca sa isi creeze imagine pe seama unui non-eveniment", a declarat, marti, Emil Boc, adaugand ca scrisoarea care i-a fost adresata nu are nici un fel de consistenta.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a cerut, marti, liderului PD-L Emil Boc sa se delimiteze de initiativa colegului sau de partid, avocatul Valeriu Stoica, de contestare a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Olteanu a transmis doua scrisori deschise presedintelui PD-L si presedintelui CNCD, scrisori in care protesteaza fata de demersul avocatului Valeriu Stoica.

In calitate de avocat reprezentand ALRO Slatina intr-un proces, democrat-liberalul a invocat exceptia de neconstitutionalitate, pe motiv ca CNCD functioneaza ca o instanta extraordinara, paralela, avand in vedere verdictele pe care le da cu privire la comportamentul persoanelor publice. Stoica a invocat exceptia, inspirandu-se dupa modelul CNSAS.

Presedintele Camerei Deputatilor ii cere lui Boc sa tempereze actiunile vicepresedintelui PD-L si sa dispuna chiar sanctionarea acestuia, acuzandu-l pe Stoica de faptul ca incearca sa rescrie Constitutia pentru a-si promova propriile interese de afaceri.

"De fapt, domnul Stoica incearca sa rescrie Constitutia Romaniei in functie de interesele sale conjuncturale si de afaceri personale. Este regretabil ca abilitatea strategica a domnului Stoica, atat de evidenta in combinatiile si intriga politica, se rasfrange in planul functionarii unei institutii publice de maxim interes pentru democratia romaneasca", se arata in documentul remis NewsIn.

Olteanu aminteste ca Partidul Democrat a fost unul dintre sustinatorii proiectului de lege ce prevedea infiintarea si functionarea CNCD.

In cazul in care PD-L sustine demersul lui Stoica, Olteanu sustine ca partidul trebuie sa o spuna public si sa isi asume desfiintarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, astfel incat cei care vor vota sa poata sa le acorde votul in cunostinta de cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#boc, #scrisoare, #presedinte camera , #stiri Emil Boc