Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: PD-L voteaza pentru uninominal si in cazul alegerii presedintilor de CJ

Luni, 03 Martie 2008, ora 16:09
642 citiri
Boc: PD-L voteaza pentru uninominal si in cazul alegerii presedintilor de CJ

Democrat-liberalii vor sustine orice forma de vot uninominal, inclusiv pentru alegerea presedintilor de consilii judetene, a declarat, luni, la finalul Biroului Permanent al PD-L, liderul partidului, Emil Boc.

El a adaugat ca se poate gasi o formula pentru ca prevederea sa nu contravina Constitutiei. Boc a spus ca PD-L, desi ramane consecvent proiectului votat la refendumului din noiembrie, de uninominal in doua tururi de scrutin, va sustine orice alta forma de vot uninominal propusa de PSD si PNL daca ajung la un acord.

De asemenea, liderul democrat-liberal a mai spus ca formatiunea pe care o conduce "nu are nicio retinere" sa voteze uninominalul, chiar pentru alegerea presedintilor de Consilii Judete, considerandu-se ca prin aceasta se aduce inca o forma de responsabilizare a politicianului in fata cetateanului.

Boc a completat ca este convins ca se poate gasi o formula astfel incat prevederea referitoare la alegerea presedintilor de Consilii Judetene sa fie in concordanta cu Constitutia. "Sunt convins ca prin lege se poate gasi o formula pentru a nu ataca fundamentul constitutiei", a aratat el, spunand ca aceasta este treaba autoritatilor. Boc a completat ca daca alte forte politice vor dori sa conteste legea la Curtea Constitutionala este dreptul lor sa o faca.

Comisia de cod electoral a finalizat saptamana trecuta proiectul de lege privind uninominalul, respingand propunerea deputatului PSD Victor Ponta de introducere a acestui sistem si la alegerea presedintilor de Consilii Judetene. Amendamentul va fi discutat in plenul Camerei Deputatilor, odata cu raportul final la Legea uninominalului.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat saptamana trecuta ca PSD doreste o lege a uninominalului care permite alegerea prin acest sistem si a presedintilor de CJ, sugerand ca daca nu se ajunge la o intelegere cu celelalte partide, PSD ar putea cere reluarea dezbaterii pe proiectul Guvernului, abandonat intre timp.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#boc, #uninominal, #vot , #stiri Emil Boc