Boc: Platim cadourile otravite facute pensionarilor si bugetarilor

Vineri, 21 Mai 2010, ora 18:10
3414 citiri
Boc: Platim cadourile otravite facute pensionarilor si bugetarilor
Foto: Gov.ro

Emil Boc, premierul Romaniei, a declarat vineri ca romanii platesc acum cadourile otravite facute de Guvernul Tariceanu bugetarilor si pensionarilor.

"Calin Popescu Tariceanu si Varujan Vosganian au oferit pensionarilor si salariatilor cadouri otravite, care acum se intorc impotriva noastra. Platim acum cadourile facute de Tariceanu si Vosganian", a declarat vineri premierul Emil Boc.

Premierul a precizat ca, in perioada 2007-2008, Guvernul a emis 20 de acte normative prin care a acordat mariri de salarii si de pensii, care au dus la deficitul bugetar excesiv.

Premierul a reiterat faptul ca Guvernul ramane ferm pe pozitii si va adopta masurile de austeritate de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, adaugand ca alternativa nu era decat cresterea TVA

"Punctul de vedere al guvernului este si ramane acelasi, ca in perioada de criza nu majorezi TVA si cota unica. Consider ca aceaste masuri trebuie sustinute in continuare si optez in continuare pentru solutia reducerilor cheltuielilor bugetare, astfel incat sa ne incadram intr-un deficit de 6,8% din PIB si tara sa-si pastreze credibilitatea in fata tuturor", a declarat Emil Boc.

Prim-ministrul a precizat, dupa sedinta cu reprezentantii patronatelor din Romania, ca propunerile acestora vor fi analizate de ministri de resort, pentru a se stabili daca vor fi introduse in scrisoarea de intentie pentru Fondul Monetar International.

Salariile bugetarilor scad pentru sase luni, insa nu mai jos de 600 de lei

Emil Boc adauga ca se va incerca reducerea perioadei in care se pun in aplicare aceste masuri, urmand ca o evaluare sa fie facuta la sase luni.

"Urmatoarele sase luni vor fi decisive in acest sens, de eficienta aplicarii acestor masuri depinde reluarea cresterii economice. Cred ca reluarea cresterii va putea avea loc in conditiile in care se confirma eficienta acestor masuri. (...) Cresterea pensiilor va putea avea loc daca se confirma reluarea cresterii economice", a declarat premierul Emil Boc.

Prim-ministrul a precizat ca pachetul de masuri de reducere a cheltuielilor va cuprinde si un plafon in ceea ce priveste salariile bugetarilor, de 600 de lei.

"Vom introduce masura ca niciun salariat sa nu aiba un salariu mai mic de 600 de lei, nimeni nu va cobori sub acest plafon pentru a fi protejat. Nu vor fi afedcate alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, veteranii de raboi, incercam sa limitam aceste masuri ca persoanele defavorizate sa fie afectate cat mai putin", a declarat premierul.

Intrebat daca poate garanta ca nu vor creste cota unica si TVA-ul, Emil Boc a raspuns: "Cu o conditie: sa nu se agraveze criza internationala si sa poata fi aplicate aceste masuri".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Emil Boc, #Boc cadouri otravite, #platim cadouri otravite , #stiri Emil Boc