Boc: PSD nu vrea sa elimine pensiile de lux, iar Ponta devine baronul lor

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 18:44
3121 citiri
Boc: PSD nu vrea sa elimine pensiile de lux, iar Ponta devine baronul lor

Premierul Emil Boc a anuntat vineri ca "prin deja anuntata motiune de cenzura, PSD respinge proiectul care vizeaza eliminarea pensiilor de lux din Romania, iar Victor Ponta devine 'baronul pensiilor de lux'".

"Prin respingerea legii care prevede eliminarea acestui tip de pensii, in fapt, Victor Ponta se pronunta pentru mentinerea pensiilor parlamentarilor si pentru accentuarea deficitului bugetului de pensii. Numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania", se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

Boc sustine ca cele aproape 200.000 de pensii speciale, calculate fara respectarea

principiului contributivitatii, adancesc, fara iesire, deficitul bugetului de pensii, Guvernul fiind nevoit sa opreasca, prin redistribuire de fonduri, finantarile din domenii prioritare precum educatie si sanatate.

"Recalcularea tuturor pensiilor speciale va conduce la diminuarea deficitului actual al bugetului de pensii! Este responsabilitatea mea, ca prim-ministru, sa trag un semnal de alarma si sa impun, alaturi de membrii Cabinetului pe care il reprezint, masuri care sa reechilibreze bugetul de pensii, avand in vedere ca, daca in 1990 erau 2,2 platitori la un beneficiar, anul trecut, acest raport era de 0,8 platitori la un beneficiar", mai sustine seful Executivului.

De aceea Emil Boc spera ca Victor Ponta va da dovada de maturitate politica si nu veti permite sa i se lipeasca eticheta de "baron al pensiilor de lux din Romania".

"Guvernul a promovat inca de anul trecut un proiect de lege privind reforma sistemului unitar de pensii, prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului, insa prin votul Parlamentului pe motiunea de cenzura care a dus la caderea Guvernului Boc in data de 13 octombrie 2009, procesul de implementare al legii a fost temporar oprit. Guvernul a reluat, insa, procedura, din dorinta de a avea un sistem unitar de pensii, prin promovarea unui nou proiect de lege in Parlament", se mai arata in comunicat.

Emil Boc a mai spus ca "din necesitatea de a elimina cat mai repede favorurile oferite unor categorii de pensionari, Guvernul isi angajeaza raspunderea pe un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Emil Boc atac PSD, #Victor Ponta baronul pensiilor, #pensii lux parlamentari , #stiri Emil Boc