Ziare.com

Boc: Romania vrea linie de tren rapid Budapesta-Bucuresti-Constanta

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 19:31

   

Boc: Romania vrea linie de tren rapid Budapesta-Bucuresti-Constanta
Construirea unei linii de tren rapid Budapesta-Bucuresti-Constanta, precum si crearea unei retele de transport integrate intre statele riverane Dunarii se numara printre obiectivele pe care Romania le urmareste prin implementarea Strategiei Dunarii, a declarat, luni, prim-ministrul Emil Boc, dupa lucrarile summit-ului Dunarii.

"Obiectivele urmarite de Romania sunt: in primul rand, sa avem o regiune dunareana dinamica, competitiva si prospera, crearea unei retele de transport integrate si a unei retele de monitorizare a protectiei mediului, bazata pe tehnologii inovatoare", a spus Boc, intr-o declaratie comuna cu omologul sau ungar, Viktor Orban.

In al doilea rand, primul ministru a enumerat "promovarea unor proiecte importante pentru Romania si vecinii nostri, promovarea Deltei Dunarii si a turismului, Delta Dunarii, ca un obiectiv unic in Europa, care prin frumusetea si potentialul pe care le are poate constitui o resursa extrem de importanta pentru a da castig strategiei dunarene".

De asemenea, Romania urmareste "promovarea unor proiecte de infrastructura, precum un tren rapid Budapesta-Bucuresti-Constanta, sau constructia a doua noi poduri peste Dunare pot constitui cateva dintre elementele pe care, in mod concret, le avem in vedere, alaturi de proiectele care vizeaza interconectarea sistemelor noastre de gaze si electricitate", a mentionat liderul de la Palatul Victoria.

In acest context, premierul Emil Boc a subliniat ca participarea la nivel inalt la summit-ul Dunarii, precum si faptul ca Strategia Dunarii beneficiaza deja de 95 de miliarde de euro alocate de Uniunea Europeana, dupa cum a anuntat presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, reprezinta garantii pentru succesul implementarii strategiei.

Premierul Emil Boc a sustinut, luni, o declaratie de presa comuna cu omologul sau ungar, Viktor Orban, la Palatul Parlamentului, dupa adoptarea Declaratiei de la Bucuresti privind Strategia Dunarii, in cadrul summit-ului Dunarii

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1587 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

romania vrea multe

putinta si vointa ne lipsesc

 

boculet,esti sigur?budapesta-bucuresti-constanta,sau...

cluj-bucuresti-constanta?cred ca mai trage si el cat poate spre primaria napocana,ca 30 de ani nu vom mai avea fruntas clujean!

Fa *** portocaliu ai fost cu un tren sa vezi in ce situatie este infrastructura nationala si cu ce viteza se deplaseaza ?

C.u.rva politica asta nu are nici gram de rusine.

 

NU PREA SE VEDE...

...CE VREA.FAPTE NU VORBE VREM.

 

Forumistilor !

Voi nu pricepeti nimic. Cine plateste acela si comanda. UE da 95 miliarde EURO pentru zona Dunarii, adica pentreu cele 7 (sapte) tari pe care le strabate DUNAREA. La noi, important este Delta Dunarii dar si pentru UE, atat npentru stiinta cat si pentru turism .De aceia Viktor Orban este interesat de o linie de tren direct si rapid de la Budapesta la Marea Neagra dar si pentru litoralul romanesc, fiindca Ungaria nu are mare . Ea ar putea avea si vase maritime care sa fie adapostite in porturile romanesti deoarece vasele fluviale de pe Dunare sunt prea nesemnificative pentru importurile/exporturile maghiare. Untren direct su rapid, de marfa Constanta Budapesta, ar rezolva ptroblema importutrilor si expodturilor maghiare cu tarile bazinului marii Negre si nu numai.

 

Pentru Ungaria

Austria si Slovacia, mult mai tentante sunt porturile la Adriatica de Nord.
SI Adriatica in comparatie cu Marea Neagra.
Numa voi vedeti Marea Neagra prioritara.
Dunarea este importanta pentru transport si nu pentru turism.
Delta poate fi un bun motiv mai degraba pentru aeroportul din Tulcea.

tentatia ...

... vine odata cu oportunitatile de afaceri. Ar fi calea de acces cea mai rapida catre Turcia. Si cum dintre tarile BRIC trei sint mai la est de Marea Neagra, se pare ca Boc are dreptate.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor