Boc si Basescu, comparati cu medicul nazist Josef Mengele

Joi, 27 Mai 2010, ora 17:19
1964 citiri
Boc si Basescu, comparati cu medicul nazist Josef Mengele
Foto: Arhiva

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, i-a comparat pe presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc cu medicul nazist Josef Mengele, afirmand ca taierea pensiilor si salariilor este masura incompententei si nepriceperii guvernantilor.

Uioreanu a cerut celor doi, prin intermediul unui comunicat de presa de joi sa "cedeze puterea unora care se pricep", inainte ca operatia dintre FMI, UE si Romania sa fie declarata reusita, dar cu pacientul decedat.

"Cred ca este momentul ca cei doi doctori sa-si recunoasca nepriceperea si incompetenta si, asa cum, de dragul ciolanului, au cedat santajului UDMR si al oastei generalului Oprea si au renuntat la taierea tuturor pensiilor si salariilor, sa cedeze si puterea unora care se pricep. Si asta cat mai repede, inainte de a constata ca pensionarii nu mai primesc bani de la copiii, pentru ca acestia nu mai au un loc de munca. Inainte de a fi in situatia doctorilor care le spun rudelor, in cazul acesta FMI si Uniunea Europeana, ca operatia a reusit, dar pacientul a decedat! Nu cred ca vreti sa ramaneti in istorie ca doctorii Mengele ai Romaniei!", sustine Uioreanu in cadrul documentului citat.

Uioreanu sustine ca presedintele Traian Basescu a vorbit despre "cancerul din bugetul se stat" si a identificat care este acesta: "bugetarii, pensionarii, somerii, mamele cu copii mai mici de doi ani, profesori, medici, politisti, magistrati, armata, cu totii reprezinta cate o celula a tumorii maligne nominalizata de presedinte ca fiind raul suprem".

Deputatul apreciaza in mod ironic eforturile premierului de a reduce cheltuielile bugetare "pe spinarea bugetarilor, pensionarilor si somerilor".

"Dupa presedinte a venit si premierul Emil Boc sa ne informeze ca reducerea cheltuielilor bugetare decisa de Guvern reprezinta "solutia sanatoasa" a momentului. Prin sacrificarea veniturilor a noua milioane de romani, premierul va pune pe picioare ceea ce cu truda si maxima incompetenta a pus pe butuci in ultimul an si jumatate, economia.

In opinia sa, faptul ca pe spinarea bugetarilor, pensionarilor si somerilor va reusi sa achite datoriile statutului catre firme, datorii despre care spune ca se cifreaza la un miliard de euro, este o mare victorie si va determina o adevarata relansare economica. Premierul va construi km de drumuri si mii de locuinte si va acorda sprijin tinerilor care isi vor deschide o afacere", mai mentioneaza liberalul in comunicatul de presa.

Horea Uioreanu ii condamna pe cei doi "doctori" ai tarii pentru ca in 2009 asigurau populatia ca salariile si pensiile nu vor avea de suferit in urma crizei economice, iar acum nu gasesc solutii reale de relansare economica.

"Cei doi doctori ai tarii nu au scos un cuvant despre reconversia profesionala a somerilor in plata si a celor viitori. Nici un cuvant despre somerii trecuti de 40 de ani, cu rate la banca, fara capital pentru a porni o afacere si cu sanse mici de a-si gasi un loc de munca. Nici o vorba despre romanii, bugetari, pensionari, someri, angajati in sistemul privat, care au ca numitor comun incalzirea in sistem centralizat si care vor trebui sa suporte la iarna pretul integral al energiei termice, aproape triplu comparativ cu iernile trecute.

Nicio vorba despre masuri reale de stimulare a sectorului economic, a potentialilor investitori. Ambii doctori au afirmat, insa, ca depindem de evolutia economiei mondiale. In urma cu un an si jumatate, ambii declarau ca aceasta criza economica mondiala nu ne va afecta prea tare, ca salariile si pensiile sunt asigurate!", conchide deputatul clujean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Horea Uioreanu PNL, #Emil Boc Josef Mengele, #Josef Mengele medic nazist , #stiri Emil Boc