Boc: Vara asta, infrastructura nu are vacanta (Video)

Duminica, 05 Iulie 2009, ora 12:40
1153 citiri
Boc: Vara asta, infrastructura nu are vacanta (Video)
Foto: Arhiva

Emil Boc a declarat duminica ca vara asta si in 2009 infrastructura nu are vacanta de aceea se va lucra in ritm alert, sapte zile pe saptamana, pentru ca lucrarile sa fie apropiate de finalizare.

"Principalul mesaj pe care il avem vara asta si in 2009: infrastructura nu are vacanta. Am demarat ofensiva totala pentru a recupera intarzierile. Am decis sa aducem toti banii de investitii din trimestrul patru in trimestrul trei. Daca nu are infrastructura vacanta, nu are nici premierul", a declarat premierul Romaniei cu ocazia vizitei la santierul autostrazii Transilvania.

Premierul a fost informat de mersul lucrarilor de la Michael M. de la compania Bechtel care i-a prezent in limba engleza situatia, dar i-a spus in acelasi timp ca statul are o scurta intarziere a platilor de aproximativ 48 de milioane de euro.

"Speram ca pana la sfarsitul anului vom avea gata 42 de km de autostrada. Avem o scurta intarziere la plati, dar o recuperam. Am fost si la centura Clujului si le-am cerut ca de Mos Craciun sa se circule pe centura. Se vor finaliza si lucrarile de la Cluj spre Suceava si Iacobeni - Suceava.

Lucram in toata tara si la centura Timisoarei, a Sibiului, cea de la Ploiesti, dar si la tronsonul Cernavoda - Constanta. Vom acorda peste o suta de milioane de euro pentru aceste lucrari", a mai declarat premierul.

Boc: Deficitul care se face pe infrastructura nu este rau

Seful Executivului crede ca trebuie sa aiba mai mult curaj in abordarea deficitului pe infrastructura.

"Orice suma cheltuita pentru infrastructura se va intoarce "inzeit, se va intoarce

inzecit pentru modernizare tarii. Sa avem curajul in discutiile cu UE si FMI ca sa spunem ca deficitul care se face pe infrastructura nu este unul rau. Deficitul cheltuit pe plasma, imobiliare si premii nu este unul bun. Avem nevoie de o abordare mult mai pragmatica si directa cu autoritatile UE: pe infrastructura vrem sa avem o flexibilitate mai mare cu cheltuielile", a mai declarat premierul

Emil Boc a mai spus ca daca "nu punem osul sa cheltuiem banii in lunile de vara comitem o crima".

"Daca asteptam lunile decembrie, noiembrie, nu vom putea face nimic. Avem unele probleme cu ploaia acolo unde sunt versanti, dar in schimb se bucura agricultorii. Cred totusi ca Dumnezeu va avea grija ca toate sa se termine cu bine.

Am luat decizia la nivelul guvernului ca doua judete sa vina in fiecare saptamana si in jumate de ora fiecare sa prezinte stadiul de investitii. Saptamana viitoare sunt invitate judetele Iasi si Timis", a mai spus premierul.

Emil Boc a precizat ca acolo unde nu se cheltuiesc banii pentru investitii ii vor lua si da la cei care ii cheltuiesc

"Vom lua banii daca nu sunt cheltuiti. Acest lucru este valabil pentru autoritatile locale, dar si pentru ministrii", a mai declarat acesta.

Evaziunea fiscala din Agricultura, la control

Premierul a mai anuntat ca Guvernul a dat o Ordonanta de Urgenta pentru a stopa evaziunea fiscala din Agricultura, care a ajuns la aproape 50%.

"Saptamana viitoare vom discuta despre "Primul siloz" care este o alta gura de aer. A intrat in vigoare legea care da dreptul autoritatilor sa confiste tirul care transporta cereale fara documente. Cel care sta in soare arsita trebuie sa primeasca suma care merita", a mai spus premierul

Emil Boc a declarat ca au decis sa ii ajute pe cei care sunt la talpa armatei, dar ramane de vazut.

"Vom discuta aceste aspecte in cadrul Guvernului si, evident, stiu ca cei care sunt la talpa armatei, adica cei care sunt in teatrele de operatii sau soldatii obisnuiti, pentru ei un milion de lei, cat era sporul, reprezinta 20% din salariu.

Vom incerca sa gasim o solutie, daca este posibil, in cadrul financiar pe care il avem, sa-i ajutam pe cei care sunt la talpa armatei, dar inca nu am gasit toate mecanismele. Vointa politica exista", a spus premierul.

Seful Executivului a repetat din nou ca "PD-L nu va face niciodata scut in jurul unui demnitar cercetat de DNA".

"In ziua cand va fi inceputa urmarirea penala asupra unui demintar in acea zi acela va fi demis de primul ministru. Spun asta clar si raspicat si nu fac asa cum fac altii din Parlamentul Romaniei. Am luat decizia de a lasa Justitia sa isi spuna cuvantul", a mai declarat Boc

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Emil Boc autostrada, #Boc lucrari infrastructura, #Boc Autostrada Transilvania , #stiri Emil Boc