Calendarul de constituire a PD-L a fost stabilit

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 15:21
248 citiri
Calendarul de constituire a PD-L a fost stabilit

Calendarul de constituire a conducerii filialelor PD-L, care va fi finalizat pana la 1 februarie 2008, a fost prezentat, luni, de catre liderul PD-L, Emil Boc, potrivit caruia nu vor fi probleme cu inregistrarea noului partid la Tribunal, relateaza NewsIn.

Mai mult, au fost finalizate documentele pentru inregistrarea juridica la Tribunal si inscrierea in Registrul partidelor politice a PD-L, a mai spus Boc.

"PD doar isi schimba denumirea si se comaseaza prin absorbtie cu PLD. Este o formula prevazuta de legea partilor politice. Prin urmare orice jurist care a facut facultatea de drept nu poate decat sa spuna da, fara nicio complicatie a acestei proceduri", a aratat liderul democrat-liberal.

Potrivit lui Emil Boc, pana vineri, 21 decembrie, trebuie sa se constituie toate structurile PD-L la nivel judetean si la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti, in conformitate cu protocolul de comasare.

In plus, pana pe 12 ianuarie vor fi organizate toate structurile de conducere ale PD-L la nivelul municipiilor si oraselor din Romania, iar pana la 1 februarie toate structurile ale PD-L la nivel comunal, incheindu-se astfel constituirea tuturor structurilor de conducere ale PD-L.

Emil Boc a adaugat ca s-a decis ca pana la 21 ianuarie sa fie comunicate toate propunerile de primari pentru municipiile resedinta de judet ale PD-L, iar candidatii care vor intra intr-o evaluarea a PD-L in vederea sustinerii la alegerile locale din 2008.

Conform liderului PD-L, pana la 15 martie, se vor constitui toate sectiile de votare, cu o conducere din partea PD-L, iar formatiunea va fi organizata pana la nivelul sectiei de votare.

Democratii si liberal-democratii au aprobat, sambata, in unanimitate, in cadrul in cadrul unui congres extraordinar, fuziunea prin absorbtie a PD si PLD, semnand astfel actul de nastere al Partidului Democrat-Liberal. Protocolul fuziunii prin absorbtie a fost semnat, luni, formal, de Emil Boc si Teodor Stolojan, urmand sa fie depus la Tribunal.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...