Croitoru renunta la Educatie, Mihai Dumitru la Agricultura?

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 15:44
3029 citiri
Croitoru renunta la Educatie, Mihai Dumitru la Agricultura?

Emil Boc va anunta duminica, incepand cu ora 17.00, lista finala a ministrilor cabinetului sau. La doua portofolii-cheie, pentru domenii unde exista probleme serioase ce trebuie rezolvate - Agricultura si Educatia - titularii sunt sub semnul intrebariiinca nu si-au gasit ministru.

La Agricultura, prima propunere a fost senatorul Orest Onofrei, prim-vicepresedintele PD-L Suceava. Acesta s-a declarat insa dispus sa renunte la nominalizare, dupa ce media a relatat ca a fost implicat, in 2002, intr-un accident soldat cu moartea unui copil de opt ani si a primit un an de inchisoare cu suspendare.

"Daca se impune, si acest lucru este necesar, eu ma retrag pentru ca nu am nicio problema. Este vorba de o problema strict personala si de atitudine si de onoare. Mai ales ca traim intr-o lume in care gesturile de genul asta sunt destul de rare", a declarat Onofrei la Realitatea Tv.

Potrivit unor surse din PD-L, noua propunere pentru Ministerul Agriculturii ar fi Mihai Dumitru, expert la Comisia Europeana, care a declarat ca este onorat de propunere.

In ceea ce priveste Ministerul Educatiei, se pare ca Daniel Funeriu a tintit acest post, insa nu a fost acceptat la sedinta Colegiului Director al PD-L. Daniel Funeriu a facut parte din comisia prezidentiala care a realizat raportul privind situatia in invatamant, pe baza careia s-a construit Legea Educatiei.

Ulterior a fost propus Catalin Croitoru, insa se pare ca acesta va refuza functia, avand in vedere ca anul acesta bugetul la Educatie va fi extrem de mic, potrivit unor surse sindicale citate de NewsIn.

"Se pare ca bugetul din 2010 va fi chiar mai mic decat anul acesta, iar Catalin Croitoru nu este omul care sa promita ceva ce nu poate realiza. Noi am avut mai multe discutii zilele acestea cu dumnealui si s-a aratat dezamagit de faptul ca proiectele sale de reforma nu ar putea fi puse in aplicare si prefera sa incerce sa faca tot ce se poate pentru invatamant prin prisma functiei sale in Comisia de invatamant din parlament, prin proiecte de lege reformatoare", au explicat sursele citate.

Croitoru a fost propus pentru sefia Educatiei, prin vot secret, de Colegiul Director al PD-L, vineri seara, cu 34 de voturi pentru la 32 impotriva, cel mai mic scor dintre toate numele propuse.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#ministri educatie agricultura, #portofolii educatie agricultura, #lista ministri Boc, #ministri Cabinet Boc , #stiri Emil Boc