Editorial: Dom' Basescu, mor de plictis!

Luni, 18 Mai 2009, ora 08:20
1634 citiri
Editorial: Dom' Basescu, mor de plictis!

Sa ocupe presedintele televizorul. Asta-i toata faza, pentru cine se intreaba care-i spilul cu documentul "extras" de jurnalisti de la Ambasada Austriei. Unde se spune, avand drept sursa taman pe seful statului, ca acesta nu-i decis daca mai candideaza, iar daca n-o mai face, il trimite pe Emil Boc in lupta.

Cine sa-l voteze pe Boc, ati bolunzit? Nici macar maicuta din Rachitele, care-i suparata ca nu mai preia nimeni laptele distinsei Bumba. Dar daca nu sunteti cuminti, daca nu cresc in sondaje la "daca duminica viitoare...", vi-l arat pe Boc, si dracu' va ia!

Traian Basescu stie, fireste, ca in actualul context economic, premierul nu l-ar invinge nici macar pe Nati Meir. Dar nu importa, spre electorat (desi mesajul este adresat PD-L) nu trimiti adevarul, ci senzatia. Iar aici, domnul presedinte e doctor!

Ce-a vazut poporul la televizor? Ca in timp ce se analiza documentul pe toate partile, ca de unde (cum de unde? Si-au bagat serviciile speciale coada, or cine e nanasul lor?), si vai de mine, presedintele se distra in Maramures.

Radea in ciucurii pieptarului, tinand o oiaga de palinca intr-o mana si o traistuta in cealalta ("politicienii nu pleaca niciodata cu mana goala"), isi cauta tovarasa de viata ("unde mi-e sotia? Va asigur ca a venit dupa mine ca nu ma putea lasa singur intre atatea femei frumoase") si se fotografia alaturi de puii de maramureseni.

Pentru ca spre seara sa apara la discutia cu analistii si sa mai transmita un mesaj PD-L: "nu voi mai reveni niciodata in partid". Cine? Un om care a fost printre oameni: "Asa ma incarc".

Toata aceasta relaxare e reala, dar nu este singurul sentiment incercat de Traian Basescu. In paralel, mai exista ceva: ingrijorarea. Altfel n-ar simti nevoia sa devina mereu subiect de discutie. Chiar daca media nu abandoneaza niciodata persoana sa, deci nu duce lipsa de notorietate, trebuie sa-si joace mereu rolul, pentru ca romanii sa observe diferenta.

Daca crede cineva ca presedintele n-are emotii din cauza lui Mirce Geoana, se inseala.

Nici data trecuta, cu Adrian Nastase, nu i-a fost usor. Ce-i drept, Geoana n-are forta lui Nastase, dar o are partidul, iar PSD se mobilizeaza exemplar in momente dificile.

Candidatul social-democratilor se bucura de sustinerea lui Ion Iliescu, or asta inseamna electoratul traditional al acestuia. I-a promis ca o sa fie cuminte, ca o sa-si taie unghiile, ca o sa-i citeasca toate cartile si o sa invete citatele alea cu "sinergia faptelor" ca pe Tatal nostru.

Stie asta si Traian Basescu, prin urmare creeaza subiecte, manipuleaza senzatii ca nimeni altul si foloseste toate mijloacele pentru a-si atinge scopul. Va candida, desigur, si toate scenariile de care uzeaza sunt previzibile. Doar ca pe mine ma plictisesc. Prefer sa se infrunte direct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu Cotroceni, #Basescu candidatura, #Basescu preseinte Boc , #stiri Emil Boc