Emil Boc: Finantarea externa va relansa creditarea

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 15:37
1107 citiri
Emil Boc: Finantarea externa va relansa creditarea

Emil Boc a salutat modul rational in care au decurs discutiile de marti, de la Parlament, cu privire la acordul de finantare extern pentru Romania, precizand ca acesta va relansa creditarea si reluarea investiilor.

"Modul responsabil si rational in care au decurs discutiile arata ca exista o intelegere de fond a situatiei economice in care se afla Romania in contextul crizei financiare mondiala. Am luat toate recomandarile si sper ca acest act normativ extrem de important sa fie adoptat de Parlament", a precizat premierul.

Emil Boc sustine ca aceasta contractare a imprumutului financiar extern va face ca politicile de relansare economica sa fie duse mai departe.

"Actul normativ va contribui la limitarea efectelor crizei economice in Romania, la relansarea creditarii in Romania si la relansarea investitiilor. Vrem sa salvam locurile de munca existente si sa facem altele noi", a mai precizat premierul.

Emil Boc a mai declarat ca Guvernul va veni de fiecare data pentru a raspunde la intrebarile Parlametului si impreuna printr-un efort solidar sa ajute Romania sa depaseasca aceasta perioada dificila.

Anastase: Rectificarea bugetului nu elimina masurile sociale

Corectiile realizate la buget, cerute de FMI, sunt absolut necesare, insa nu elimina masurile de protectie sociala si transmite semnale pozitive catre sectorul privat, a declarat Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Anastase a multumit premierului pentru prezenta in Parlament, sustinand ca discutiile de marti sunt "primul semn de santate a democratiei din Romania" si ca "exista o preocupare a premierului pentru dezbaterea transparenta a politicilor economice promovate de Guvern".

"Ordonanta de urgenta contine elemente de normalitate. In perioada de recesiune economica este necesara o mai mare chibzuinta in ceea ce priveste politicile economice. (...) Nimic de ceea ce inseamna protectia sociala nu este eliminat. Se mentine cota unica, este mentinut acelasi nivel al TVA-ului, toate acestea sunt semnale pozitive transmise sectorului privat", a declarat Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca "este o ordonanta in spiritul cetatenilor" si a multumit presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru sprijinul acordat Romaniei in perioada de negocieri cu FMI.

Livia Stroie si Irina Ursu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Emil Boc, #finantare externa, #relansare creditare , #stiri Emil Boc
Comentarii