Emil Boc: PD-L a votat modificarile Legii 10 din ratiuni practice

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 17:11
1492 citiri
Emil Boc: PD-L a votat modificarile Legii 10 din ratiuni practice

Parlamentarii PD-L au votat modificarile Legii 10 deoarece au avut in vedere "probleme legate de aplicarea practica a legilor proprietatii", a declarat liderul partidului, Emil Boc.

El a precizat ca mentinerea la nesfarsit a procesului de retrocedare creeaza numeroase probleme chiriasilor de buna credinta, informeaza NewsIn.

Liderul democrat-liberalilor informeaza ca in cadrul reexaminarii din Parlament a modificarilor Legii 10, "va trebui sa fie gasit un echilibru intre respectarea prevederilor constitutionale cu privire la dreptul de proprietate si necesitatea prevenirii abuzurilor legate de mentinerea la nesfarsit a procesului retorcedarilor".

"Acest proces perpetuat creeaza numeroase probleme chiriasilor de buna credinta si deopotriva autoritatilor locale, care se vad adesea blocate in proiectele lor", mai afirma liderul PD-L.

El mai aminteste ca, potrivit Constitutiei, seful statului poate cere reexaminarea legii o singura data.

Emil Boc precizeaza ca o parte dintre parlamentarii Partidului Democrat Liberal care au votat aceasta lege au avut in vedere tocmai astfel de probleme legate de aplicarea practica a legilor proprietatii.

Presedintele Basescu a explicat vineri ca legea retrocedarilor pe care a retrimis-o la Parlament este neconstitutionala si reprezinta o noua nationalizare, fiind croita dupa interesele unei clientele politice care a dobandit case in baza legii 112.

Intrebat cum comenteaza faptul ca initiativa PC a fost sustinuta in Parlament si de PD-L, Basescu a replicat jurnalistei ca este victima unui "cliseu propagandistic" potrivit caruia el ar conduce si PD-L.

"Foarte rar am discutii cu ei, nu eu ma ocup de coordonarea pozitiei lor in Parlament. Puneti-i o intrebare lui Emil Boc. A fost o mare veselie la vot, partidele sa-si reanalizeze pozitia" a comentat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
#Emil Boc, #lege, #retrocedare, #Parlament , #stiri Emil Boc