Emil Boc: PSD pregateste o noua lovitura de stat

Sambata, 14 Iunie 2008, ora 16:50
3382 citiri
Emil Boc: PSD pregateste o noua lovitura de stat

Presedintele PD-L, Emil Boc, declara ca PSD pregateste o noua lovitura de stat de genul date in 2007, prin suspendarea presedintelui si spune ca, de fapt, social-democratii se tem ca "toate structurile de tip mafiot" pe care le controleaza nu vor mai ajunge la butoanele puterii.

Declaratia a fost facuta intr-o conferinta de presa tinuta la Cluj, in care Emil Boc a tinut sa dea o replica presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, care a evocat vineri posibilitatea unei noi suspendari a lui Traian Basescu, in cazul in care, in urma votului din toamna acesta va desemna un premier democrat-liberal, in contradictie cu rezultatul alegerilor.

Emil Boc sustine ca afirmatia lui Nicolae Vacaroiu este extrem de grava si ca ea semnifica faptul ca PSD pregateste o lovitura de stat intrucat o noua suspendare "ar fi impotriva Constitutiei si cu incalcarea flagranta a acesteia".

In opinia sa, PSD isi doreste sa il suspende pe seful statului doar pentru ca locul acestuia sa fie luat interimar de Nicolae Vacaroiu, care ar urma sa numeasca un premier din partea PSD, partid care se agata de "butoanele puterii" pentru a-si putea pastra structurile de tip mafiot "care nu pot rezista decat daca butoanele sunt in mainile lor".

Liderul democrat-liberal spune ca, potrivit Constitutiei, presedintele are obligatia de a desemna premierul unui anumit partid doar daca acesta castiga alegerile cu 50% plus un vot. In caz contrar, potrivit articolului 103, alin.1, premierul este desemnat in urma unei consultari cu partidele, fapt care nu exclude numirea unui alt premier.

Emil Boc i-a atacat din nou pe liderii PSD Adrian Nastase, Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu si Viorel Hrebenciuc, despre care a spus ca s-ar afla in spatele acestei "lovituri de stat" si ca isi continua "jocurile de putere".

"Ce alta continuitate mai buna putea veni, la chemarea maretului conducator, decat aceea a supusilor sai de prima linie, si anume Vacaroiu, Nastase, care au spus: Trebuie sa scapam de PD-L, trebuie sa infrangem Constitutia, trebuie sa il infrangem pe Traian Basescu cu orice pret. Aceasta reactie este una disperata la apelul lui Ion Iliescu de izolare a PD-L si a lui Traian Basescu", a mai spus Boc, care a adaugat ca legea fundamentala a tarii nu ar trebui sa fie "o carpa" cu care sa se stearga PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută miercuri sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Emil Boc, #suspendare, #Nicolae Vacaroiu, #lovitura de stat , #stiri Emil Boc