Geoana vrea acordul pana miercuri, Boc vrea negocieri si cu UDMR (Video)

Marti, 09 Decembrie 2008, ora 20:22
1844 citiri
Geoana vrea acordul pana miercuri, Boc vrea negocieri si cu UDMR (Video)
Foto: Gandul

La inceputul celei de-a doua runde oficiale de negocieri dintre PSD si PD-L, pedelistii au cerut includerea UDMR in negocierile ulterioare, pe cand pesedistii vor asigurari ca acordul politic ce ar urma sa fie semnat sa contina prevederi specifice social-democratiei.

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat la inceputul discutiilor bilaterale dintre pesedisti si pedelisti, ca partidul sau doreste continuarea discutiilor si cu UDMR.

"Decizia Biroului Permanent National al PD-L a fost de a continua negocierile cu cele doua formatiuni politice care si-au exprimat disponibilitatea de a intra intr-o formula majoritara", a spus Boc.

Democrat-liberalul a tinut sa precizeze ca si-ar fi dorit un acord cu liberalii.

"Regret faptul ca PNL s-a autoexclus de la o discutie cu PD-L prin atitudinea inflexibila si, in acest context, continuam discutiile atat cu dumneavoastra cat si cu UDMR, celalalt partid care si-a aratat disponibilitatea de a intra intr-o formula majoritara", a conchis Emil Boc.

In schimb, omologul sau de la PSD, Mircea Geoana, spera la perfectarea unei intelegeri cu pedelistii in cursul zilei de miercuri.

"Avem premisele pentru a ajunge la un acord politic pentru o mare coalitie pentru sustinerea unui guvern puternic intr-un moment dificil. Sper ca azi si maine sa facem pasul decisiv sa ajungem la un acord in ce priveste punctele aflate in discutie", a afirmat Geoana.

Acesta a aratat ca acordul trebuie sa contina prevederi specifice pentru fiecare din cele doua partide.

"Sunt elemente de program politic si de mandat popular pe care cele doua partide le-au primit. Facem parte si din doua familii politice diferite si este evident ca orientarea noastra ideologica si apartenenta la familii politice europene diferite, sper eu, vor fi regasite in acest acord. E o premiera in Romania, dar la situatii exceptionale trebuie lucruri exceptionale", a apreciat liderul social-democratilor.

Iranul vrea un nou acord cu Statele Unite în domeniul nuclear. Ultimul a fost denunţat de Donald Trump, în 2018
Iranul vrea un nou acord cu Statele Unite în domeniul nuclear. Ultimul a fost denunţat de Donald Trump, în 2018
Iranul dorește reluarea negocierilor în domeniul nuclear și este în contact cu Statele Unite, afirmă presa iraniană preluată duminică, 21 aprilie, de dpa. Sub titlul "Salvarea acordului...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Mircea Geoana, #Emil Boc, #negocieri , #stiri Emil Boc