Liberalii il acuza pe Emil Boc ca nu vrea un dialog real pe legea Educatiei

Joi, 18 Martie 2010, ora 14:13
445 citiri
Liberalii il acuza pe Emil Boc ca nu vrea un dialog real pe legea Educatiei

Liberalii prin vocea deputatului PNL Alina Gorghiu il acuza pe prim ministrul Emil Boc ca nu vrea o dezbatere serioasa pe tema legii Educatiei avand in vedere ca cele doua saptamani, termenul propus, sunt total insuficiente pentru o dezbatere serioasa si aplicata pe marginea unui proiect atat de important.

"Domnule Emil Boc va reaminteasc ca in calitate de constitutionalist si profesor de drept, ar trebui sa fiti printre cei care vegheaza la respectarea legii si a statului de drept in Romania.

Cu surprindere insa, constat ca ati "discutat si avizat" deja, intr-o prima lectura, noul proiect de lege privind educatia nationala. Mai mult decat atat, ati decis, intr-un gest de mare larghete constitutionala, sa supuneti totusi noua lege dezbaterii publice, dar pentru o perioada prescurtata, de doar doua saptamani. Domnule prim-ministru, cu regret va informez ca legea nu este obiect de negociere, mai ales in privinta unor termene atat de clar stipulate", spune deputatul PNL intr-o scrisoare deschisa adresata premierului si transmisa Ziare.com.

Liberalii sustin ca cele doua saptamani sunt total insuficiente pentru o dezbatere serioasa si aplicata pe marginea unui proiect atat de important precum cel al educatiei nationale, cu toti factorii implicati: sindicate, societate civila, comisii parlamentare de resort, directori de scoli, reprezentanti ai parintilor si, nu in ultimul rand, cu Opozitia.

"Consider ca ati invocat Pactul pentru Educatie pentru a va legitima intr-o maniera politicianista si ca ati recurs la aceste doua saptamani pentru ca nu doriti un dialog real, nici cu sindicatele din invatamant, nici cu partidele parlamentare, nici cu reprezentantii societatii civile. In incheiere, imi exprim convingerea ca un jurist de talia dumneavoastra stie ca si-a asumat un mare risc in privinta acestui proiect, dat fiind faptul ca anterioara lege a educatiei, care a parcurs aceeasi procedura netransparenta, a fost declarata neconstitutionala", mai scrie Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scrisoare deschisa PNL, #scrisoare deschisa Emil Boc, #discutie Legea Educatiei , #stiri Emil Boc