Liderii politici califica drept demagogice declaratiile lui Boc

Duminica, 21 Septembrie 2008, ora 18:24
1715 citiri
Liderii politici califica drept demagogice declaratiile lui Boc
Sursa: Adevarul

Liderii partidelor politice au reactionat la declaratiile recente ale lui Emil Boc legate de transformarea Parlamentului si modificarea Constitutiei.

PSD si PC considera afirmatiile lui Boc ca fiind "demagogice", iar Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM, considera spusele liderului PD-L ca fiind "periculoase si pripite".

Mai mult, Olteanu le-a cerut democrat-liberalilor sa nu depuna nicio candidatura la Senat pentru a demonstra astfel "credinta" partidului in "binefacerile sistemului unicameral" si sinceritatea demersului lor de modificare a Constitutiei.

Olteanu a sustinut, intr-o declaratie de presa, ca Emil Boc a demonstrat inca o data ca PD-L nu stie cum sa guverneze si de aceea vrea sa schimbe "caruta" chiar inainte de alegeri.

"Propunerea de modificare a Constitutei in pragul campaniei electorale dovedeste ca PD-L este constient ca nu are oameni si nici program de guvernare cu care sa castige alegerile si sa conduca Romania.

PD-L pune astfel in aplicare inca un punct din planul stabilit impreuna cu PRM, atat impotriva votului uninominal, cat si in vederea blocarii alegerilor", sustine Olteanu.

Secretarul General al PSD, Titus Corlatean, dar si conservatorul Codrin Stefanescu sunt de parere ca propunerile liderului democrat liberal sunt "pura demagogie".

"Ce face domnul Boc este pura demagogie. Nu-l intereseaza, in niciun caz, rationalizarea activitatii Parlamentului, il intereseaza doar sa castige voturi. Este nevoie de o reforma constitutionala mult mai ampla, care sa includa si institutia Parlamentului.

Dar trebuie sa facem in asa fel incat Parlamentul sa fie o institutie consolidata si credibila, si nu slabita. De aceea, este necesara separarea clara a competentelor intre cele doua camere",a declarat Titus Corlatean.

"Declaratiile lui Emil Boc sunt declaratii de campanie electorala, pur demagogice. Tin sa-i aduc aminte domnului Boc, ca Partidul Conservator a avut aceasta initiativa acum trei ani de zile, iar primul care s-a opus a fost el si PD.

S-au trezit acum vorbind, pentru ca se apropie campania electorala, dar uita ca pe romani nu-i preocupa asta ci le pasa de marirea pensiilo, de marirea salariilor si de rezolvarea problemelor cotidiene", a afirmat Codrin Stefanescu.

Chiar daca PRM este unul din partidele apropiate de PD-L, Lucian Bolcas vede declaratiile lui Emil Boc ca fiind "pripite".

"Consider ca declaratiile domnului Boc sunt si periculoase si pripite. Modificarea solicitata nu este de natura a duce la intarirea institutiilor democratice. Bicameralismul este o traditie institutionala atat pentru Romania democratica, cat si pentru majoritatea tarilor europene.

Ca si in conditiile votului uninominal, cand 80 % din populatie nu cunoaste semnificatia votului uninominal. Este periculos sa se foloseasca din nou ca masa de manevra populatia Romaniei prin cele 500 de semnaturi solicitate. Ei sunt folositi ca pretext pentru impunerea unor idei nefaste a unor elitisti interesati politic", a afirmat vicepresedintele PRM Lucian Bolcas.

Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca va propune Colegiului Director de luni declansarea unei campanii de strangere de semnaturi pentru instituirea Legislativului unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300, termenul-limita al campaniei fiind data alegerilor parlamentare - 30 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman condamnă gestul
Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman condamnă gestul
Oman, sultanat din Golf care a jucat mult timp rol de mediator între Teheran şi occidentali, a condamnat vineri ”atacul israelian” în Iran, după exploziile produse în zori în provincia...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#reactii, #declaratii, #Emil Boc, #Parlament unicameral, #Bogdan Olteanu, #titus corlatean, #Bolcas , #stiri Emil Boc