Mita electorala discrimineaza romanii?

Luni, 25 August 2008, ora 21:47
1393 citiri
Mita electorala discrimineaza romanii?

Mita electorala isi face din nou loc printre acuzele pe care taberele politice si le arunca inainte de alegeri. Unele voci sunt de parere ca romanii sunt discriminati de modul in care primarii sunt cumparati pentru a candida pe listele diferitelor partide.

Daca fondurile guvernamentale se acorda intr-adevar in functie de apartenta politica, o parte de romani ar fi lipsiti de programe de dezvoltare la nivel economic si social.

"Romani sunt si in orasele unde sunt primari PD-L, romani sunt si in orasele unde sunt primari de la alte partide", a spus luni vicepresedintele democrat-liberalilor, Valeriu Stoica, invitat la o emisiune a Antena 3.

Impreuna cu alt vicepresedinte PD-L, Cezar Preda, Valeriu Stoica a expus aceasta idee de discriminare electorala la care ar fi supusi romanii.

Potrivit viceliderului PNL Ludovic Orban, atat Valeriu Stoica cat si Cezar Preda ataca Guvernul Tariceanu acuzandu-l ca ofera mita electorala din fondul de rezerva. Raspunzand acestui denunt, Orban spune ca acest fond de rezerva se va duce spre inundatiile din Moldova.

Cum s-au dat banii?

Desi ponderea primarilor PNL in tara era de 22%, fondurile guvernamentale alocate acestora au insumat 42,42%. In acelasi timp, PSD a primit 34,46% din fonduri, corespunzator unei ponderi in primarii de 33%.

In schimb, primarii PD-L care detineau controlul a 26% din primarii si guvernau aproximativ 60% din populatia tarii, au primit, potrivit datelor prezentate de Emil Boc, doar 6,45%.

Liderul democrat-liberal a acuzat PNL ca si la alegerile locale din primavara si pentru cele parlamentare care vor avea loc la toamna a incercat sa cumpere cu "mita electorala" primari de la alte partide, pentru a-i convinge sa candideze pe listele liberalilor.

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a respins acuzatiile lui Boc, potrivit caruia doar primarii liberali din tara primesc fonduri de la bugetul de stat.

Elena Enache

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului. Și-a anunțat candidatura printr-un video pe rețelele sociale VIDEO
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat. ”Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului. Vă mulţumesc...
#discriminare, #mita electorala, #valeriu stoica, #Cezar Preda, #Emil Boc , #stiri Emil Boc