PD-L cere constituirea comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei (Video)

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 14:05
1750 citiri
PD-L cere constituirea comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat joi, la finalul sedintei Colegiului Director al partidului, ca s-a decis ca parlamentarii democrat-liberali sa inceapa luni demersurile pentru revizuirea Constitutiei.

Emil Boc a spus ca initiativa este luata in conditiile in care celelalte partide parlamentare nu au sustinut referendumul si nici nu au de gand sa tina cont de rezultatele lui.

"PD-L a fost singurul care a sustinut direct si explicit referendumul si care a ramas alaturi de vointa romanilor. Avem convingerea ca si in turul doi PD-L va castiga pentru ca de fiecare data a fost sustinatorul vointei majoritatii romanilor", a declarat Emil Boc reamintind de referendumul pentru votul uninominal si impotriva suspendarii presedintelui.

Prin urmare, PD-L a decis in unanimitate sa depuna luni la birourile permanente ale celor doua Camere solicitarea de alcatuire a comisiei pentru revizuirea Constitutiei, in conformitate cu rezultatele referendumului.

"Mircea Geoana si Crin Antonescu se ascund in spatele propriilor interese de campanie. Nu doresc ceea ce aproape 9 milioane de romani au votat", a spus Emil Boc.

Referitor la strategia PD-L pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, liderul PD-L a spus ca s-au stabilit mesajele politice astfel incat vointa romanilor sa fie aplicata, iar strategia va consta in a-i face pe alegatori sa voteze in cunostinta de cauza si sa faca o alegere corecta, intre Mircea Geoana, o "papusa" condusa de Vantu, Voiculescu si Patriciu si un presedinte care sa vegheze la respectarea intereselor publice.

Intrebat de jurnalisti ce se intampla in continuare cu Guvernul Negoita, in conditiile in care termenul de 15 zile pentru audierea ministrilor a expirat, Emil Boc a spus ca intrebarea nu trebuie sa ii fie adresata lui ci liderilor coalitiei majoritare.

"Intrebati-i pe Crin Antonescu si Mircea Geoana de ce nu vin la sedinta sa se stabileasca data audierilor. E o chestiune de bun simt, nu domnule Antonescu?", a raspuns Emil Boc, precizand ca propunerea Negoita nu poate fi retrasa pentru ca procedura constitutionala e deja pornita.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#comisie parlamentara Constitutie, #referendum 2009, #revizuire COnstitutie referendum , #stiri Emil Boc
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
POPOLISM si SARACIE SOMAJ FOAMETE LIPSA MEDICAMENTELOR
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
ROMANII ADEVARATI au VOTAT pt. REFERENDUM! VOM AVEA mai PUTINI PARLAMENTARI!!! Si VOM AVEA un parlament UNICAMERAL!!! Deci si CONSTIUTIA TREBUIE REVIZUITA! GATA CU PRIVILEGILE PARLAMENTARILOR CORUPTI! JOS COMUNISTI PSD-PNL-UDMR!