PD-L se apuca sa stranga semnaturi pentru desfiintarea Senatului

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 14:22
1572 citiri
PD-L se apuca sa stranga semnaturi pentru desfiintarea Senatului

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a anuntat luni ca Biroul Permanent a aprobat in unanimitate propunerea potrivit careia Romania va avea parlament unicameral. El a precizat ca peste 5 milioane romani sunt de acord sa semneze pentru desfiintarea Senatului.

"De marti vom demara campania de strangere campaniei de semnaturi pentru un parlament unicameral. Peste 5 milioane de romani isi doresc un parlament unicameral".

Emil Boc a precizat ca un parlament unicameral ar accelera procesul de adoptare al legilor si ca trebuie luat in calcul si faptul ca statele unitare au parlament unicameral, in esenta. El a reiterat ideea ca nu se justifica parlamentul bicameral pentru ca Romania nu este un stat federal ca SUA.

"Ne dorim si eliminarea privilegiilor pentru parlamentari, si anume, ma refer la pensiile parlamentarilor. Revizuirea constitutiei se va face dupa alegerile din noiembrie. Astfel ca incepand cu 2012 se vor organiza alegerile dupa constitutia revizuita".

Liderul PD-L a declarat ca este o nesimtire din partea PSD si PNL ca incearca sa omoarea votul uninominal prin mana PRM, si ca acuza PD-L de acest lucru.

"Le recomandam celor de la PSD si PNL sa lase demagogia deoparte. In discursul de azi Tariceanu a dat dovada de o demagogie fara precedent cand a spus ca PNL la putere si PSD la opozitie. Romanii nu sunt prosti si vad ca PNL conduce cu PSD. Guvernul Tariceanu ar face bine sa isi asume responsabilitatea pentru guvernarea actuala. PD-L nu are niciun fel de contributie la blocarea uninominalului".

Printre altele Emil Boc a sustinut ferm ca PD-L nu se afla in nicio formula de colaborarea cu PRM. "Orice roman care e cu scaun la cap si nu a baut observa ca PNL si PSD a ajuns la putere cu ajutorul PRM. Sa fim seriosi si normali la cap si sa nu ne imbatam cu apa rece, PSD sustine PNL cu toata convingerea si PRM in acelasi fel.

Nu suntem in nicio formula de colaborare cu PRM. Partidul National Liberal se afla la guvernare pentru ca este sustinut de PSD si PRM".

Liderul PD-L a precizat ca listele cu candidatii partidului sunt definitivate in 25 de judete iar pe 7 octombrie vor fi validate listele din toata tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Emil Boc, #Parlament, #unicameral, #campanie, #semnaturi, #alianta, #PRM , #stiri Emil Boc