Boc: Constatam o dorinta acerba a Opozitiei de a bloca reexaminarea Legii pensiilor (Video)

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 14:41
2060 citiri
Boc: Constatam o dorinta acerba a Opozitiei de a bloca reexaminarea Legii pensiilor (Video)

Prioritatile Guvernului in perioada urmatoare sunt cele legate de Legea bugetului de stat pentru anul 2011, lege de care depinde iesirea din criza economica, dar si de Legea salarizarii unitare, a declarat premierul Emil Boc la finalul consultarilor cu presedintele Traian Basescu.

Totodata, primul ministru a precizat ca o a treia prioritate a Executivului se refera la reexaminarea Legii pensiilor.

"O a treia prioritate se refera la reexaminarea Legii pensiilor, lege extrem de importanta pentru angajamentele cu FMI. La Senat, constatam o dorinta acerba a Opozitiei de a bloca reexaminarea Legii pensiilor. O asemenea atitudine este contrara intereselor Romaniei in acest moment", a spus Boc.

Primul ministru a facut un apel catre liderii Opozitiei sa sprijine acest proiect.

"Guvernul conteaza pe participarea Opozitiei la Legea pensiilor, care este cruciala si importanta pentru toti romanii. Vrem ca Romania sa mearga pe drumul corect, chiar daca este un pic greu", a declarat premierul Emil Boc.

Intrebat ce asteapta de la Opozitie si ce va face coalitia daca PSD si PNL vor avea aceeasi atitudine, Boc a raspuns: "In primul rand sa respecte Constitutia si legile tarii Mircea Geoana si alaturi de Mircea Geoana ceilalti membri din Opozitie nu-si pot permite sa treaca peste Constitutie si peste legi extinzand o dezbatere dincolo de obiectul limitativ cu care a fost sesizat Senatul, un singur articol, iar de aici sa duca la blocarea acestei legi. Vom utiliza toate mijloacele parlamentare si legale pe care le vom avea la dispozitie".

Traian Basescu, la consultari cu partidele parlamentare - minut cu minut

Traian Basescu a invitat partidele la consultari, marti, incepand cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Presedintele a discutat despre relatia cu FMI, aderarea la spatiul Schengen precum si concluziile Consiliului European de toamna.

Invitatia a fost facuta la sfarsitul saptamanii trecute, cand seful statulului a trimis o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice din Parlament prin care ii anunta de intentia sa.

La intalnirea cu Traian Basescu au participat insa numai PD-L, UDMR, UNPR si minoritatile, partidele din Opozitie - PNL, PSD si PC - refuzand invitatia.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#consultari Traian Basescu, #Emil Boc consultari Traian Basescu , #Traian Basescu