Ziare.com

Boc le vorbeste parlamentarilor despre masurile anticriza

Luni, 16 Martie 2009, ora 09:50

   

Boc le vorbeste parlamentarilor despre masurile anticriza
Premierul Emil Boc se va adresa, luni, parlamentarilor, cand va sustine un discurs in plenul reunit al celor doua Camere.

Boc le va vorbi parlamentarilor despre masurile anti-criza, informeaza Antena 3.

Discursul sau apare in contextul in care, in urma cu o saptamana, presedintele Traian Basescu s-a adresat de la aceeasi tribuna si a pledat pentru contractarea unui imprumut extern.

Executivul a initiat, in urma cu o spatamana, un comitet interministerial tocmai pentru analizarea oportunitatii unei finantari interne si externe.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Superpensionarul si supersalariatul GEICA

http://www.urbaniulian.ro/2009/01/30/abuzuri-si-favoritisme-la-autoritatea-aeronautica-civila-senatorul-urban-cere-desfasurarea-unei-anchete/
Date: 2009/1/30
Subject: Abuzuri si favoritisme la Autoritatea Aeronautica Civila; Senatorul Urban cere desfasurarea unei anchete
To: bpresa5@mt.ro, petitii@inspectiamuncii.ro, relatiicupublicul@mmuncii.ro, presa@mmuncii.ro
Cc: dir.gen@caa.ro
Catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii D-lui Ministru Radu Berceanu Catre Ministerul Muncii , Familiei si Protectiei Sociale D-lui Ministru Marian Sarbu
Domnul Iulian Urban, senator in Parlamentul Romaniei, si VicePresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, a solicitat demararea unei investigatii la nivelul Autoritatii Aeronautice Civile, care sa stabileasca modul in care au fost incalcate drepturile angajatilor si interesele institutiei si implicit ale statului roman, de catre fostul director general al acestei institutii, pe linie de dreptul muncii, cu dispunerea recuperarii prejudiciului creat de la persoanele vinovate. Domnul senator Iulian Urban astepta un raspuns privind demararea investigatiei. Abuzurile si favoritismele desfasurate la AACR trebuie sa fie imediat anchetate de Ministerul Transporturilor si de Ministerul Muncii.
http://www.urbaniulian.ro/2009/02/12/la-aacr-vor-fi-schimbari-majore/
DIFERENTA dintre cuantumul PENSIEI de SERVICIU calculat conform Legii 223/2007 si cel al pensiei din sistemul public conform Legii 19/2000 grupa I, se suporta din BUGETUL DE STAT, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. PENSIA de SERVICIU se ACTUALIZEAZA in luna MARTIE A FIECARUI AN, prin INDEXARE cu PROCENTUL care sa ACOPERE INTEGRAL RATA INFLATIEI din ANUL PRECEDENT.
Ordinul ministrului transporturilor (Ludovic Orban) nr.1064/2007 a aprobat Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.
NORMELE METODOLOGICE-OMT nr.1064/2007 Art.4 excede prevederile Legii nr.223/2007 Art.42.
Conform Legii nr.223/2007 cuantumul sporurilor se negociaza prin contractul colectiv de munca si/sau individual.
"Sporuri pentru conditii de munca speciale" - 113%
Conform unui simplu Procesul-verbal nr.7739/31.03.2008 (n.a. care nu putea fi inregistrat la Directia de Munca si Protectie Sociala a mun. Bucuresti- sector1, str. Piata Amzei nr.13, care nu are regim de act aditional al CCM la nivel de unitate nr.11185/2607/29.05.2007 valabil pentru perioada 01.06.2007-31.05.2008) la Autoritatea Aeronautica Civila Romana sunt aplicate prevederile Legii nr.223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania, sunt stabilite sporuri fara a fi prevazute in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate.

 

Lege unica pt. pensiile de stat

Pensiile (de stat, de serviciu) trebuie sa fie platite din Bugetului asigurarilor sociale de stat.
Metodologia de calcul a pensiilor (grupa I si grupa II) trebuie sa fie conform unei legii unice, respectiv Legea nr.19/2000 (r).
Trebuie modificate si completate toate legile

http://www.mmuncii.ro/ro/550-view.html

http://www.mmuncii.ro/ro/552-view.html

http://www.mmuncii.ro/ro/553-view.html

Bugetul de stat, respectiv repartitia cheltuielilor trebuie sa aiba alte destinatii decat aceea de a acoperi diferetele intre diferite metodologii de calcul a pensiei.

Legile privind Statutul .................. trebuie sa faca referire numai la statutul profesional, nu trebuie sa faca niciun fel de referire la drepturile de asigurari sociale.

Suntem condamnati sa suportam discriminari sustinute de legi speciale promovate de diferite categorii profesionale si sustinute si votate de parlamentari. Cel putin opt legi speciale instituie pensii speciale calculate dupa metode ce nu au nicio legatura cu nivelul contributiei la sistemul national de pensii. Astfel, in Romania exista doua categorii de pensionari: unii speciali si altii de rand.
Cei de rand sunt cei care isi asteapta o pensie care este calculata in functie de contributia lor la fondul de pensie in cei peste 32 de ani de munca si ceilalti pensionari care si-au fabricat legi speciale mai presus de cea care se aplica muritorilor de rand. Si culmea este ca acesti pensionari speciali, sunt bugetari. Acestora, dupa ce ca au salarii mari si multe privilegii pe timpul cat sunt angajati, li se fac pensii de-a dreptul nesimtite, care nu au nicio legatura cu ceea ce contribuie respectivii la fondul de pensie. In plus, unora dintre ei li se reduce si varsta de pensionare.
Dar de ce ne miram ca exista astfel de legi? Sau de ce ne mai intrebam de ce nu sunt abrogate? Pentru ca, printre privilegiati sunt fosti sau actuali parlamentari care au votat aceste legi. Cum ne-am putea noi imagina ca o categorie privilegiata de persoane, care isi impun sisteme preferentiale atat lor cat si altor categorii profesionale, va avea o initiativa legislativa de corectare al acestui sistem bolnav?
Ceea ce uita politicienii parlamentari si guvernanti este ca insasi existenta unei singure persoane cu pensie calculata altfel decat a muritorilor de rand poate fi considerata discriminare.
Se poate afirma asta foarte simplu pentru ca exista de noua ani o lege (19/2000) elaborata tocmai pentru a realiza un sistem unic de calcul al pensiei pentru toti pensionarii si pentru toti cei care muncesc in Romania in functie de contributia la sistemul de asigurari sociale. Numai ca, dupa aparitia acestei legi, s-au ivit ca ciupercile dupa ploaie legile speciale.
Culmea nesimtirii este ca cei care sunt sub incidenta acestor legi speciale, inclusiv parlamentarii, sustin ca nu trebuie sa ne facem griji de cuantumul acestor pensii, pentru ca nu sunt platite din fondul acela din care se platesc toate pensiile.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor