Emil Boc: Nu se pune problema unui nou imprumut extern

Vineri, 05 Martie 2010, ora 23:28
1246 citiri

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Zalau, ca nu se pune problema ca Romania sa contracteze un nou imprumut extern.

Seful Guvernului a facut referire la o afirmatie a presedintelui Traian Basescu privind optimizarea cheltuielilor cu functionarea statului.

"Nu putem sa ne batatorim perspectiva de a imprumuta alti bani pentru 2011-2012, pentru ca sacrificam chiar dezvoltarea Romaniei", a avertizat seful statului.

Primul ministru a adaugat ca, in opinia sa, declaratia presedintelui a fost facuta doar pentru a indemna guvernul sa faca in continuare "ceea ce trebuie".

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este un sustinator al Guvernului in optimizarea cheltuielilor cu functionarea statului si ca, daca vor continua cheltuielile nejustificate, exista riscul ca la finele anului 2010 sa fie necesar un nou imprumut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Emil Boc imprumut extern, #Traian Basescu imprumut 2011, #Emil Boc Traian Basescu , #Traian Basescu