Mafia danseaza pe masa Guvernului, dar Boc e nevinovat (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 18:30
7482 citiri
Mafia danseaza pe masa Guvernului, dar Boc e nevinovat (Opinii)
Foto: Cotidianul.ro

Boc nevinovatul. Boc incoruptibilul. Sunt multe mituri pe lumea asta. Copiii sunt adormiti cu povesti cu balauri; celor mari li se spun istorii despre fapte de vitejie si sacrificiu ale contemporanilor.

La inceputul lui 2006, dupa ce Calin Popescu Tariceanu refuzase sa isi predea mandatul si sa organizeze alegeri anticipate, cand presedintele isi incepuse razboiul de gherila cu premierul, Traian Basescu spunea ca "mafia a ajuns pe masa Guvernului".

Nu aducea nicio dovada, nu prezenta niciun document, dar acuzatiile au ramas peste ani ca o irefutabila mostra a modului in care se face dreptatea in Romania. Arunci o palma de noroi in plina figura a dusmanului si poporul il va tine minte multa vreme ca fiind un jegos. Nu asteapta nimeni o decizie finala, definitiva, a justitiei, pentru simplul si bunul motiv ca ele nu vin niciodata. Sau mult, mult prea tarziu. Ce se intampla in aceste zile la Cluj, in fieful PDL al lui Emil Boc, este exact pe dos.

DNA s-a impiedicat de viermuiala infernala a intereselor mafiei care ajunsese sa se infiltreze fara nicio jena pana la cel mai inalt nivel. Oamenii de acolo nici macar nu se oboseau sa raspunda la telefon pentru mai putin de 50.000 de euro. Pentru sub 100.000 nu coborau din pat. De ce? Pentru ca stiu prea bine ca pentru a ajunge in preajma lu' "number one", pentru a debloca fonduri de la Guvern, trebuie ca afacerea sa fie de cel putin 1 milion de euro, iar 10% intotdeauna e costul.

Totusi, Boc nu poate fi vinovat. El nu stia nimic, nu a auzit niciodata vorbindu-se despre asa ceva in jurul sau, habar n-avea de ce se intampla acasa la el, la Cluj, nu vazuse niciodata gulerele albe ale mafiotilor care frecventau Guvernul sau. El traieste intr-o bula, e inocent precum un prunc si se lupta cu criza de dimineata pana seara. Dar, na, de aici si vorba aia ca "nu stie barbatul ce afla tot satul".

Din PDL rasar tot mai multe cazuri de coruptie, de la ministri - vezi celebrii Monica Iacob Ridzi sau Ioan Nelu Botis - pana la directori de agentii - recentul Silviu Bian de la ANOFM - trecand prin mai multi primari de mari orase - vezi lotul: Solomon, Falca, Gutau, Gh. Stefan Pinalti si Apostu. Democrat liberalul Dan Pasat rivalizeaza in practica mafiei organizate doar cu Don' Costel, proaspat achitat de toate ororile de care fusese acuzat, dar Emil Boc e inocent.

Colcaie coruptia si zburda tentaculele mafiei in jurul premierului, dar omul ramane cinstit. Nu vede si nu aude nimic. La ministerul Elenei Udrea se descopera cele mai ciudate si viciate licitatii, sunt blocate zeci de milioane de euro din fondurile UE, dar lui Boc ii sparge tac'su oua de cap. Oare pentru care motiv pe lumea asta Traian Basescu si Emil Boc, daca tot se prezinta drept campionii cinstei si onoarei, nu demisioneaza si se retrag in rusine fiecare la casa lui?

Oare doar pentru ca sunt convinsi ca nimeni altcineva nu mai este capabil sa ne scoata din negura crizei si din adancul mizeriei? Daca tot pastoresc un viespar de mafioti, oare de ce nu recunosc cinstit ca nu-i pot face fata? Daca ce vedem acum e doar varful aisbergului ori ceea ce se lasa a fi cunoscut, imi imaginez cum poate sa arate cu adevarat partidul asta pe dinauntru.

PS: Sa nu isi faca nimeni griji. Boc va ramane premier pana la sfarsitul lui 2012, daca nu si dupa. Pentru ca asa vrea Traian Basescu si pentru ca Emil Boc stie ca doar el poate salva si tara si partidul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Sorin Apostu arest coruptie, #Emil Boc Traian Basescu, #coruptie PDL mafie, #coruptie Guvern PDL arestari , #Traian Basescu